maanantai 28. joulukuuta 2015

M♥J: Juhlapaikka ja sen koristelut

Kuvat © Mika Peltomaa Photography, ethän kopioi. 

Taas on joulusta selvitty kunnialla! Onneksi tässä väliviikolla on vähän aikaa naputella taas hääpostauksia. Jäimme juhlapaikan tarkasteluun tarkemmin ja voimme ihmetellä vähän meidän koristeita, vaikka ei niitä loppujen lopuksi paljon ollutkaan.

Kirjoittelinkin meidän hääpaikasta silloin, kun kävimme sitä katsomassa ja se oli tosiaan rakkautta ensi silmäyksellä.


Vuokraukseen kuului tosiaan to-su, eikä ollut mitään aikarajaa, että sunnuntaina olisi pitänyt olla kamat kasassa klo. 12, vaan varmaan olisi saanut mennä maanantain puolelle, jos paljon olisi tavaraa ollut. Vuokrausta pyörittää kolmen herran porukka, talon vuokraus ja kunnossapito, kun toimii talkoovoimin. Menneenä kesänä paikassa oli vain kolmet juhlat ja se on sääli, paikka on todella hieno ja toimiva.


Vaikka ulkoa vähän rännit repsottaa, niin sisältä se on todella hyvässä kunnossa ja meidän nafti sata vierasta mahtui hyvin olemaan ja tanssimaan, eikä kukaan naapurikaan häiriintynyt, tai ainakaan tullut siitä ilmoittamaan. :D

Minulla ei tosiaan ole kuvia valmiista koristelusta, koska olin to ja pe iltoina niin kiireinen ja väsynyt, etten jaksanut kuvia enää ottaa. Onneksi Mika kävi kuvaamassa meidän valmiit pöydät, joskin ne ovat näissä "koskemattomissa" kuvissa vielä ilman viini/vesipulloja, ne kun Kaasozilla hoiti pöytiin vasta juuri ennen, kun vieraat kävelivät sisälle.
Kiitos kovasti myös pikkuapulaisille, jotka huolehtivat tuikut/kynttilät palamaan!


Kaikista eniten minua harmittaa se, ettei kukaan huomannut kuvata meidän salin oviaukkoa. Siinä oli kärrynpyörät, koivut maitotonkissa ja tuikkupöllit. Se oli hieno, mutta yhtään kuvaa siitä ei jäänyt jälkipolville muistoksi. Harmi, mutta ainakin itse muistan millainen se oli. :)

Noita koivuja meillä oli joka oviaukolla. Ne laitettiin maitotonkkiin, joista osa oli meiltä kotoa, osa kaasolta ja osa bestmanilta lainassa. Lisäksi tonkissa oli auringonkukka. Niitä piti ensin laittaa enemmän, mutta koivut veivät niin paljon tilaa, että yksi riitti. Osassa tonkissa oli heiniä ja papink*lleja ja kahvipöydän keskellä oli myös tälläinen asetelma isossa Ikean Cylinder-maljakossa. Se vilahtelee myöhemmin ruoka/kahvikuvissa.


Koivut ovat meidän suvun hääperinne ja isäni ilmoitti heti, että niitä tuodaan ja hän hakee ne.
Näin tehtiin, isä ja setä hakivat koivut ja tosi kivoilta ne näyttivätkin! Sopivat kyllä hienosti meidän teemaan, jossa koivua oli muutenkin. Oviaukoissa ja ruokapöydässä oli koivupöllit, joihin Jani porasi ison Ikea-tuikun mentävän rei´än. Noissa isoissa tuikuissa oli paloaika 9h ja se oli aika riittävä.
Muuten meillä oli isoja turkooseja kynttilöitä vanhoissa lasipurkeissa pöydillä.


Erityisen ylpeä olen meidän pöytäkoristeista!
Pöytäkukat olivat tosiaan näitä aitoja kiinalaisia jokapaikan-vaahtomuoviruusuja. Plus jokaisessa kimpussa oli yksi suodatinpussikukka. Ne oli törkätty vanhalla, 1950-luvun paikallislehdellä päällystettyyn säilykepurkkiin. Meillähän siis Jani teki jokaisen asetelman. Koska mun kädentaidot ei enää riittäneet ja kimput töröttivät jokaiseen ilmansuuntaan. Parempi antaa siis homma ammattilaiselle, jolla riittää hermot. :D


Sitten on nämä meidän upeat pöytäkynttilätelineet!
Työkaverini antoi meille häälahjaksi heinäseipäitä. Niihin porattiin tuikuille reikiä ja sitten ruvettiin ihmettelemään, että miten ne pysyvät pystyssä...
No, niihin laitettiin sitten hevosenkengät pohjaan. Tuli tosi hienot! Paikan vuokraaja oli kehunut niitä ja sanonut, että kaikenlaista hänkin on nähnyt, mutta nämä ovat erikoiset ja hienot.


Paljon muuta pöytiin ei sitten mahtunutkaan. Niissä oli valkoiset liinat, jotka oli talon, sitten juuttikankainen kaitaliina, heinäseiväs per pöytä ja väleissä punkku, valkkari ja vesipullo, sekä johonkin törkättynä vielä kukkapurkki.

Jokaiselle oli katettu lasi, hääbingo + kynä (näihin palataan vielä myöhemmin) ja pakkohan se hääkarkkikin oli laittaa, kun löysin Something Oldista mustalla käärepaperilla olevia suklaasydämiä!


Lasten pöytään ei mahtunut heinäseivästä, joten siellä oli tuikut lasipurkeissa, isot tikkarit, nimikoidut kannelliset lasit, yksi kukka-asetelma, käpyjä ja shettiksen kengät. Ja tietysti bingot ja hääkarkit kaikille. Ei kukaan tullut ainakaan valittamaan, että olisi ollut mälsää, kun lapset olivat omassa pöydässään. Kaikki ovat kumminkin jo sen verran vanhoja, että pärjäsivät ilman äitiä/isää.

Muuten meillä ei ollutkaan koristeluissa mitään ylimääräisiä hörhellyksiä, ulkona rappusten pielessä oli myös koivut ja maitotonkat ulko-oven pielessä, mutta esimerkiksi seiniin ei kiinnitetty mitään.
Herkkubuffa, baari, lahjapöytä yms. esitellään myöhemmin, niissä oli omat rekvisiittansa. :)

Lämpimästi voin suositella Heimolaa juhlapaikkana. Siellä tosin voi juhlia vain kesäaikaan, talo on kylmänä talvisin, sen lämmittäminen on niin kallista. Lisätietoja ja yhteystiedot löydät Heimolan omilta sivuilta. Paikalla on hieno historia ja tila on oikeasti tosi toimiva ja vuokraajat erittäin joustavia ja ystävällisiä! En voi kuin kehua! Jos olet lähialueelta ja haluat pitää upeat juhlat edullisissa puitteissa, niin kannattaa tutustua!

Seuraavaksi vilkaistaan nopsaan hääparin pöytää ja sitten palataan juhlimaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano nyt sinäkin jotain.