tiistai 27. lokakuuta 2015

M♥J: hääviikko

Käydäänpän vielä pikaisesti läpi hääviikko.
Viikosta ei ole juurikaan kuvia, joten tuuppaan koko viikon samaan postaukseen.
Teen juhlapaikan koristeista sitten oman postauksen, minulla kun ei koristeluvaiheesta ole kuvia. Kamera oli kyllä mukana, mutta olin niin väsynyt iltaisin, että jäi ottamatta...

Maanantaina kävin hakemassa meidän hääbingot painosta ja näin kaasot palaverin merkeissä.
Tiistaina tein hääkakkujen pohjia valmiiksi ja kävin ostamassa loput aineet kakkuihin.
Saattoi siinä jotain viime hetken askartelujakin olla...

Keskiviikkona meillä oli kirkkoharjoitus. Paikalle pääsivät kaasot, bestman, vanhempani ja morsiusneitokin luikahti koulusta vähän aikaisemmin.
Kävimme läpi mitä kirkossa tapahtuu ja kävelimme isän kanssa harjoituksen vuoksi kerran käytävän, morsiusneito edellämme. Sitten avustajat poistuivat ja me menimme Janin kanssa juttelemaan papin kanssa. Päätimme marssit, raamatun kohdan, virren ja vihkikaavan muodon. Lisäksi meidän piti sanoa jotain toisistamme. Ette tiedä miten vaikeaa papin oli puristaa miehestä ulos edes jotain minusta!
Oli sen verran kova kirkkoharjoitus, että mun hääkengistä hävisi toinen silikonipohjallinen! Huomasin sen sakastissa ja tiirailin takaisin päin mennessä käytäviä, mutta ei näkynyt, jouduin ostamaan uudet...

Seuraavaksi lähdimme Tampereelle, siellä meitä odotti Janin puvun muokkaussovitus ja minun valmis pukuni. Janin vuoro oli ensin, ainoastaan lahkeita tarvi lyhentää. Sitten nakkasimme äijän ulos ja sovitimme minun pukuni vielä kenkien kanssa. Se oli täydellinen, joten otin sen ja alushameen mukaan ja vein puvun autoon. Poikkesimme vielä jossain, mutta sitten piti lähteä kotiin leipomaan.

Vaikka tykkään leipoa, niin voin sanoa, että hääkakkujen leipominen on kyllä yhtä helvettiä!
Varsinkin, kun tätini suositteli tekemään pohjat kakkupohjina, koska keksipohja saattaa mennä niin kovaksi, ettei sitä pysty leikkaamaan. Arvatkaa olenko koskaan tehnyt niin? En. Arvatkaa, teinkö paksuja pohjia, joista leikkasin monta? Joo. Arvatkaa tuliko niistä kaikista saman paksuisia ja oliko niissä mahdollisesti reikiä? Ei ja OLI!
Oli siinä kyllä urakka. Onneksi naku oli helppo tehdä ja onneksi äiti ja Jani auttoivat.
Jani esimerkiksi teki hääkakkumme ja sen sisarversioiden kiilteet! Aika poika!
Kakkuja tehtiin useana päivänä, mutta perjantaina puristin niistä suurimman osan kasaan. Pohjia tein etukäteen valmiiksi. Kaikista huvittavinta oli ajatus: "Ensi kerralla en kyllä... Ai niin, en toivottavasti koskaan mene toista kertaa naimisiin!" Mutta esittelen kakut sitten sopivassa välissä.


Torstaina minulla oli aamulla kynsien laitto. Päädyin ottamaan geelikynnet, koska omistani oli pari lohjennut. Niistä tuli kyllä upeat, mutta oli ne aluksi tosi oudot! Tämä kynsien kuva on otettu muutama viikko laiton jälkeen, kun tajusin, ettei niistä juuri ole kuvia.
Kynsien laiton jälkeen noukein toisen kaason kyytiin ja kurvasimme meille ja lastasimme auton täyteen hääsälää ja sitten juhlapaikalle!

Siellä oli porukkaa oven takana jo, kun ehdimme paikalle. Pitopalvelu toi laseja ja kävi tsekkaamassa paikan. Lisäksi oli innokkaita apukäsiä.
Suurin osa pöydistä oli salissa ja ei muuta, kuin kantamaan niitä paikoilleen.
Meinasimme ruveta silittämään pöytäliinoja, mutta totesimme niiden olevan ihan hyviä ja kaitaliina peitti pahimmat taitokset.
Saimme pöydät ja tuolit paikoilleen, liinat, pöytäkoristeet, lahjapöydän yms isoimmat paikolleen.
Jouduin vääntämään sukulaisten kanssa siitä, että millainen morsiusparin pöydän pitää olla. Olisi kuulemma pitänyt olla matalampi pöytä. En vieläkään ymmärrä miksi. En halua syödä epäergonomisessa asennossa häissäni ja mulle on yksi lysti näkeekö kukaan mua pöydän takaa, kunhan minä nään kaikki.
Käytin Bride From Hell-kortin ja runnoin oman ajatukseni "meidän häät, enkä ole muutenkaan normaali"-mentalitentilla läpi.

Kännykällä otettu kuva torstaina juhlapaikalta.

Emme loppujen lopuksi olleet torstaina kovin kauaa juhlapaikalla, koska saimme isoimmat jutut hyvin pois alta. Jani haki meille kyllä iltapalaksi pizzaa ja keitettiin sumpit siinä talkooporukalle, jota ei siis ihan satamäärin ollut, mutta hyvin tuli valmista. Juomat saatiin kellariin viileään ja perjantaille jäi oikeastaan vain "pikkuhommia".

Kotona tein vielä muutaman hääkakun kylmään ja loppuyö menikin sitten rullatessa hääbingoja.
Niihinkin palaamme sitten myöhemmin.

Perjantai starttasi Tampereen kautta. Laitoin Janin M-Roomin penkkiin ja parta siistittiin.
Lisäksi haimme Janin puvun ja minä kipaisin suihkutettavat sukkahousut, joita en sitten loppujen lopuksi edes käyttänyt, mutta tulipahan ostettua. Oikeasti kyseessä on siis eräänlainen itseruskettava, joka ei tahri vaatteita ja lähtee pois vasta saippuapesussa.
Paluumatkalla haimme Nokian Cittarista boolien plissit, gluteenitonta olutta, sipsejä herkkubuffettiin jnejne.

Sitten kotiin tekemään pari hääkakkua.. Äiti rupesi tekemään kimppuni vartta ja haki hääkukat.
Meidän auringonkukathan eivät sitten ehtineet häihin. Kaksi kukki ja niistä toinen päätyi häihin.
Loput tuli Desapista. Juoksin jossain vaiheessa hääpaikalla pikku palaverissa photo booth-kuvaajan kanssa. Minulla ei tosin ollut avaimia, ne oli Janilla ja hän oli hakemassa hodarikärryä.

Tässä yksi niistä meidän oman maan kukista.

Sain kakut vihdoin valmiiksi, lastasin niitä autoon ja loput hääkamat ja surin, kun en ehdi edes imuroimaan ja Kaasozilla on tulossa yöksi! Äiti rupesi imuroimaan meillä ja minä lähdin juhlapaikalle.
Kaasozillakin saapui kakkujen kanssa paikalle, kunhan oli ensin pelastanut yhden jutun, josta kerron sitten myöhemmin.

Kaasozillan ottama kuva kakkutalkoista. Yhden naisen sellaisista. :D
Perjantaina laitettiin vielä baari kuntoon ja kaikki pienet yksityiskohdat paikoilleen. Kirjoitin menu- ja ohjelma-ikkunat, tein muutaman paikkakyltin jne. Ripottelimme hääbingot pöytiin, laskimme sadannen kerran istumapaikat jne. Isä ja setäni hakivat meille koivuja maitotonkkiin, kaaso toi miehensä kanssa heiniä niihin, setäni teki ihan huikean asetelman ruokapöydän keskelle, selkeä hortonomi! :D

Viime hetkillä tehdyt ohjelma- ja menuikkunaliitutaulut.

Sitä pientä piiperrystä oli tosi paljon ja kello oli lähemmäs kymmentä, kun kaikki oli valmiina.
Paitsi, että kotona odotti hääauton koristelu ja hääkimpun valmiiksi tekeminen...
Ei siinä sitten muuta kuin kotiin. Miehet meni virittämään nokkakoristetta ja minä askartelin takaikkunalle kyltin Kaasozillan kanssa ja solmein kimppuni valmiiksi.

Kun hevosetkin oli vihdoin ruokittu ja sulhanen poistunut nukkumaan bestmanin luokse, oli aika meidänkin Kaasozillan kanssa kömpiä nukkumaan.

Vähän saattoi jännittää, lähetin Janille vielä yöllä yhden aikaan viestin, että meidän hääkakun alunen oli navetan päädyssä, että muistavat hakea sen aamulla ja viedä juhlapaikalle... Kysyin myös missä soijanakit on... Sitten nukahdin, ilmeisesti nämä asiat vaivasivat niin paljon, että en saanut nukuttua ennen, kuin keksin mitä ne olivat. :D

Seuraavaksi hääaamu!

2 kommenttia:

 1. Huh, meinasi häästressi iskeä tätä postausta lukiessa, vaikka meidän häistähän on jo ikuisuus XD Kauniit hääkynnet! Meidänkin soijanakit oli hukassa! :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sullakin oli kauniit hääkynnet. Enpä ole moisia geelikynsiä ennen käyttänytkään. :)
   Soijanakit on selvästi eines, jotka haluavat leikkiä piilosta! :D

   Poista

Sano nyt sinäkin jotain.