keskiviikko 28. lokakuuta 2015

M♥J: Hääaamu

Hääaamu starttasi kellon soidessa kuuden aikaan.
Ensimmäiseksi laitoin soimaan "Pienissä häissä" kännykästä. Siitä tuli jonkinlainen meidän häiden tunnusbiisi, koska luukutin sitä, kun tein kakkuja. :D

Meillä piti alunperin olla kuvaaja jo aamulla mukana, mutta ei siinä olisi loppujen lopuksi ollut mitään järkeä, että Mika olisi juossut minun perässäni pitkin kyliä paikasta toiseen.
Parempi näin. Muutama kännykkäräpsy löytyy aamun fiiliksistä.

Sumuinen oli meidän hääaamu.

Painelin ulos koirien kanssa ruokkimaan hevosia. Kannoin vesiä, vaihdoin laitumeen ladatun akun ja laitoin hevosten iltaruuat valmiiksi + vein kotiavaimen jemmaan hevosten hoitajaa varten + mitä kaikkea morsian nyt yleensä hääaamuna tekee...
Sitten sisälle nauttimaan Kaasozillan valmistamaa aamupalaa, hedelmäsalaatissa oli luonnollisesti säilykekirsikka, joita inhoan yli kaiken. Hyvä yritys. :)

Kerkesin ottamaan kuvan kimpustani ja postaamaan blogiin ja sitten suihkuun.
Minulla oli kampaaja klo 8 ja olin hyvissä ajoin paikalla. Hiuslisäkkeet olivat valmiiksi kiharrettuna odottamassa ja kampaus saatiin tunnissa valmiiksi. Äitini tuli minun jälkeeni kampaukseen ja toi minulle tullessaan lohisalaatin. Ei ollut nälkä, mutta söin silti, ettei tulisikaan.
Sitten ampaisin kadun toiselle puolelle meikattavaksi. Kello oli tässä vaiheessa jotain puoli kymmenen ajat luultavasti. Olin meikattavana noin tunnin ja sopivasti valmis Kaasozillan kanssa samoihin aikoihin. Hän noukki minut kyytiin ja sitten meille pukemaan.

Hääkampaus ja ilmeisen tyyni morsian.

Kaasozilla oli kipaissut myös mansikoita ja popparimausteita kaupasta ja koska vanhempani olivat menossa juhlapaikalle käymään, niin lykkäsimme tavarat heidän mukaansa.
Onneksi A esitti myös tärkeän kysymyksen jossain vaiheessa: "Minkäs kimpun meinaat heittää?"
Ai niin! Heittokimppu oli onnellisesti kaapissa, no tuli sekin mukaan. :D

Elintärkeä hääaamun muistilista

Äitini oli ommellut pukuni kainalolenkit parilla pistolla kiinni ja hain puvun vanhempien puolelta.
Sitten pukeutumaan! Ei siinä kauan mennyt. Ensin puku ja sitten alushame. Vetoketju kiinni ja helmat suoriksi. Korut, timantteja tatuointiin, bolero, kaikki kengät, morsiamen huoltolaukku yms. mukaan ja bootsit jalkaan. Kaaso loikkasi hameeseensa ja kirjoitin vielä koiran/hevosten hoitajalle viestin ja sitten menoksi!
Meidän matka lähti kohti Mutilahtea ja First Look-kuvauksia.

Miesten aamu oli sujunut suhteellisen leppoisasti, bestmanin vaimon tuputtaessa Janille aamupalaa ja pakatessa mukaan eväspatukoita. ♥ Miehet kävivät meillä hakemassa kukkivat auringonkukat juhlapaikalle ja pystyttivät meidän tienvarsikyltit. Valmistautuminen sujui leppoisasti bestmanin kotona ja pojat olivat hyvin samoihin aikoihin paikalla Mutilahdessa.

Hametta sylissä ja kimppu kädessä autossa menossa Mutilahteen.

Kaikki kyselivät, että jännittäkö? No ei pahemmin kyllä jännittänyt koko aamuna! Sain ihan hyvin syötyä, ehkä pikkuisen jännitti, mutta vasta silloin, kun olimme menossa kuvauksiin ja sekin johtui kuvauksista. Jännitin sitä, että osaisinko olla kameran edessä ja saataisiinko meistä hyviä kuvia.
Olin päättänyt nauttia päivästä ja antaa kaiken mennä omalla painollaan. Luotin kaasoihin ja bestmaniin kuin kallioon ja olin varma, että kaikki menee hyvin. En olisi kuitenkaan enää voinut asioille mitään, joten luovutin ja hyvinhän kaikki meni!

Pari vinkkiä hääaamuun:

* Lista! Listaa kaikki mitä pitää muistaa ja tee aikataulu.
* Syö! Kuulin kauhutarinoita nälkäisistä morsiamista, joita huippasi alttarilla. Ei hyvä.
* Juo! Silläkin uhalla, että hääpuvussa on huono käydä huussissa. Varsinkin kesällä voi olla kuuma ja nestehukka ei ole kiva juttu, varsinkaan hääpäivänä.
* Pakkaa laukku jo edellisenä päivänä ja varaa kaikki asusteet, niin että muistat ottaa kaikki mukaan/pukea päälle.
* Mikäli teillä on potretit ennen kirkkoa, muistakaa sormukset sormeen!
* Relaa! Hääaamuna on turha enää murehtia, et voi asioille enää mitään. Moni on mennyt naimisiin ennen sinua, todennäköisesti selviät elävänä.

Seuraavaksi ihastellaan morsiamen ja sulhasen häälookkeja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano nyt sinäkin jotain.