sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Kaiken sen jälkeen: ajatuksia häädietistä.

Minähän häädiettasin enemmän ja vähemmän innokkaasti ennen häitä.

Viimeisin villitykseni oli PH-dietti ja se neljä viikkoa tuotti kyllä tuloksia ja olin todella tyytyväinen.
Paino ja sentit myös pysyivät poissa pitkään kuurin jälkeen ja saatoinhan minä vähän jäädä koukkuun aamusmoothieihin ja omituisiin pöperöihin...

Tammikuusta kesäkuun loppuun oli tapahtunut seuraavaa:
* painosta -4 kg
* vyötäröstä -5 cm
* lantiosta -4 cm
* reisistä -3 cm

Jäin lomalle vasta elokuun alusta ja koko elokuu meni oikeastaan vähän niin ja näin.
Unohdin ihan kokonaan mitkään dietit ja söin kun muistin. Lisäksi tein testikakkuja ja olihan ne syötävä pois! Viimeiseen kuukauteen en edes muistanut käydä vaa´alla ja mittanauhalle löytyi muuta käyttöä. :) Saattaa olla, että noista mitoista on hääpäivänaamuna ollut vielä jotain pois.


Kuitenkin, kun menin Tyynelään puvun pienennykseen, siitä otettiin vyötäröltä reilusti pois, eikä lantiokaan kiristänyt edes alushameen kanssa. Hääaamuna Kaasozilla vielä moitti minua, kun puku meni niin hyvin kiinni, että en ollut muistanut syödä. No en ollutkaan. Perjantainakin söin vain aamulla ja sitten en muistanut, ennen kuin illalla Kaasozilla tuli auttamaan juhlapaikalle ja pakotti ensimmäisenä morsiamen syömään.

Kuitenkin olin omasta ja sulhaseni mielestä hääpäivänäni kaunis.
En kertaakaan päivän aikana ajatellut, että näkyykö kainaloläskit tai allit tai oonkohan jonkun mielestä lihava. Rakkaus tekee ihmisen kauniiksi, niin se vain menee.

Häiden jälkeen paino on noussut taas muutaman kilon, meille jäi valtavasti karkkeja herkkubuffasta ja lisäksi lomalla syömiseni on aina ihan retuperällä, enkä todellakaan jaksa urheilla!
Onneksi nyt taas koulussa rämmitään metsissä, tuleepahan edes vähän käveltyä.

Joten, jos menisin naimisiin uudestaan, niin repisinkö stressiä ulkonäöstäni?
Todennäköisesti, mutta kyllä häästressi silti tekee tehtävänsä ja muutama kilo lähtee huomaamatta.
Minulla on ainakin usein näin. Elämässä on niin paljon puuhaa kuukausi ennen h-hetkeä, että ei edes ehdi istumaan käsi irtokarkkipussissa.

pinterest

Joten, jos olet tyytyväinen itseesi noin, niin älä tee mitään! Kukaan muu ei huomaa sinun laihtuneen 2,5 kiloa, kuin sinä itse. Panosta ennemmin ihon ja hiusten hoitoon, kynsiin ja kunnon yöuniin. Jalkasarjojen tekeminen ennen häitä saa vain reitesi ja kankkusi niin jumiin, että yritä siinä sitten valssata tai tehdä mitään muutakaan.
Toki, jos painoa on ylimääräistä +10 kiloa ja uskot olevasi onnellisempi laihempana, niin siitä vaan! Mutta ota se loppuelämän haasteena, älä vain häitä ajatellen.
Jos miehesi käskee laihduttaa sen viisi kiloa häihin, jätä se! Et tarvitse kontrollifriikkiä elämääsi.

Koko 34 ei ole loppujen lopuksi mikään onnen tae. Myös liian laiha on rumaa. Morsian, jonka käsivarret ovat tikut, solisluut paistaa ja posket on lommolla, herättää vieraissa enemmän sääliä, kuin ihailua. Enkä nyt väitä, että kaikki kokoa 34 olevat ovat tälläisiä, on eri asia olla luonnostaan laiha tai painaa kova duuni sen eteen. Vuosien saliharjoittelu ja treenaaminen yhdistettynä oikeaan ruokavalioon, nostan hattua niille, jotka sitä jaksavat. Itse syön mieluummin silloin tällöin jäätelöä ja jätän treenit makuuhuoneen puolelle.
Mutta jos laihdutat sillä, että jätät syömättä niin hillitse hevosiasi! Sillä et saa muuta aikaiseksi, kuin kuihtuneen kropan ja todellisen vaaran pyörtyä alttarille, nälästä, ei ehkä niinkään jännityksestä.

Eli summasummaarum, jos tunnet ihan oikeaa tarvetta laihduttaa häihin tai ihan mihin vain, niin tee se, itsesi takia. Muuten, anna olla ja nauti hääjärjestelyistä, useimmilla ne on vain kerran elämässä!
Omana itsenäsi olet aina kaunis ja sinä riität miehellesi tuollaisena, usko pois!
Et todellakaan mieti kirkon käytävää kävellessäsi, että näytänköhän jonkun mielestä lihavalta, kyllä siinä on ihan muut asiat mielessä.

Mitä mieltä lukijat? Onko naisilla liikaa ulkonäköpaineita?
Laihdutitko/laihdutatko häihin? Miksi?

2 kommenttia:

  1. Ei nyt ihan kuulu aiheeseen, mutta onko sulla ollut metsässä rämpiessä ikävä Masaa ( vai mikä se oli? Sukunimi?) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saastis! Juuri yksi päivä kerroin luokkakaverille miten hirveä metsäpuolen opettaja meillä oli Ypäjällä! :D

      Poista

Sano nyt sinäkin jotain.