perjantai 28. elokuuta 2015

Askartelun ihmelapsi osa 7; vieheet

Koska minusta kuoriutui varsinainen tee-se-itse-nainen häiden järjestelyjen edetessä, oli aivan luonnollista, että tein myös vieheet itse.

Meillähän ei ollut oikeita kukkia, kuin hääpaikalla maitotonkissa, joten pöytäkukat, kimppuni ja vieheet olivat tekokukkia.


Vieheiksi en halunnut laittaa niitä kiinanruusuja vaikka nekin ihan kauniita olivat, vaan tein teesuodatinpusseista viehekukat.
Teesuodatinpussi osoittautui todella hyväksi materiaaliksi, se on silkkipaperia pehmeämpää ja rypistyy kauniimmin. Lisäksi se ei ole ihan puhtaanvalkoinen ja sitä voisi varmaan tarvittaessa värjätä.

Tein vieheet isälle, appiukolle ja bestmanille. Janin vieheen tein vähän erilaiseksi, laitan siitä paremmat kuvat kimppuni kanssa.


Vieheneulat ostin paikallisesta kukkakaupasta, ne olivat sellaiset vihreät, harmitti vähän, kun en ottanut kirkkaita. Vaikka ei sen mitään väliä ollut, kun ei sitä väriä kukaan nähnyt.

Päällystin ensin neulat ruskeanharmaalla teipillä ja sitten teippasin kukan kiinni neulaan, kunhan olin ensin lyhentänyt varren sopivan pituiseksi. Laitoin kukan melko alas, niin, että se peitti neulaosan.


Sitten otin juuttinarua ja kuumaliimaa. Teippasin narua ensin vähän kiinni neulaan, että pääsin alkuun ja sitten vaan kieputtamaan narua neulan varteen, laittaen silloin tällöin tipan liimaa alle.
Muutaman kirosanan ja pitkin keittiötä leijailevien kuumaliimahaituvien jälkeen vieheet olivat valmiit! Niistä tuli aika kivat, vaikka itse sanonkin, eikä olleet loppujen lopuksi kovin vaikeat tehdä.

Yhden vieheen hinnaksi tuli pyöreästi 2€, koska rautalankaa oli iso rulla ja sitä käytettiin muuhunkin, narua samoin ja teesuodatinpussit sain äidiltä. Vieheneulat maksoivat huimat 1,50€/kpl.
Ihan selvää säästöä, kirosanoista huolimatta! ;)

Meinaako joku muu tehdä vieheet itse?

2 kommenttia:

  1. Nämähän on kivannäköiset ja hyvä säästövinkki! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin niistä tuli kivat. Vieheet on vissiin alkaen 8€, että kyllä siinä muutaman euron säästikin. :)

      Poista

Sano nyt sinäkin jotain.