sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Minihäämatkalle!

En ole kirjoittanut kertaakaan vielä häämatkasta.
Koska emme todellakaan tiedä mihin menisimme ja pidän hyvin todennäköisenä sitä, että meillä ei heti häiden jälkeen ole varaa / aikaa lähteä mihinkään.

Olemme siis siirtäneet häämatkan hamaan tulevaisuuteen, toki aijomme säästää mahdolliset häälahjaksi saadut rahat häämatkaa varten, mutta mietimme kohdetta ja aikataulua myöhemmin.

Minulla on kuitenkin häiden jälkeen vielä pari viikkoa kesälomaa jäljellä, joten sain päähäni, että voisimme kuitenkin lähteä minihäämatkalle, heti häiden jälkeisenä maanantaina.

Ehdotin miehelle, että jos lähtisimme risteilemään ja menisimme joko Tukholmaan tai Tallinnaan.
Rakastan Tallinnan vanhaa kaupunkia ja olemme siellä kerran yhdessä vierailleet - maaliskuussa - hemmetin kylmä merituuli ja muutenkin kolea keli.
Haluaisin kovasti, että mies näkisi paikan myös kesällä.
Lisäksi ehdotin, että menisimme ainaisen Viking Expressin sijaan yli Eckerö Linella, en ole koskaan kyseisen laivayhtiön laivoilla kulkenut.

Olen nyt surffaillut ja katsellut hotellipaketteja, verrannut hintoja ja lukenut hotelliarvosteluja.
Viimeksi yövyimme Viru Hotellissa, paikkana ok, siisti ja talvella kiva, kun pääsi kauppakeskukseen sisäkautta. Mutta nyt haluaisin sinne vanhaan kaupunkiin hotelliin.

Ensin katselin St. Olav Hotellia. Vaikutti ja vaikuttaa vieläkin, mukavalta paikalta, mutta sitten luin arvosteluja. Todella moni valitti, että aamiainen loppui kesken ja yökerhon meteli kuului huoneeseen kadulta. No, yökerho mahdollisesti on viikolla kiinni tai sitten olen itse siellä yökerhossa, joten se ei haittaa, mutta ruoka ei kyllä saa loppua! En sittenkään vakuuttunut ja katselin muita vaihtoehtoja.

Olen aivan rakastunut St. Petersburgin hotelliin! Ainakin kuvien ja arvostelujen perusteella.
Hinta on mielestäni kohtuullinen ja paikka näyttää vähän liiankin pramealta. Ei ole maalaistyttö tottunut tuollaiseen luksukseen ja ehkä venäläisellä tyylillä on oma leimansa hotellin sisustuksessa...
Hotelli on aivan vanhan kaupungin sydämessä, eli siitä on lyhyt matka joka paikkaan.
Myös ystävällinen henkilökunta ja lämmin aamupala pöytään kuulostaa hyvältä.Kuvat St. Petersbourgin nettisivuilta

Tänään minä sitten varasin matkan, kun sulhanen sai luvan olla töistä pois muutaman päivän!
Maanantai-aamuna 17.8 lähdemme Ms Finlandialla kohti Tallinnaa klo. 8.30 ja majoitumme kahdeksi päiväksi St. Petersbourgiin! Jipii! Keskiviikko-iltana olemme sitten taas takaisin tämän maan kamaralla.

Mitään ihmeellistä tuskin teemme, vaikka Kaasozilla ehdottikin jotain Tarton herätysjuhlia meille, mutta ehkä kumminkin käymme Tallinnan eläintarhassa...
Pahin turistikausi on tuolloin jo ohi, koska Suomessa on ainakin tuolloin jo koulut alkaneet.

Tässä on nyt kaksi kesää pitänyt lähteä reissuun etelänaapuriin, mutta aina on ollut ajanpuute, tai hääsäästäminen, mutta nyt me sitten päästään! Oon niin iloinen, odotan melkein tätä kahdenkeskistä minihäälomaa enemmän, kuin häitä...

Ketään muuta lähdössä minihäälomalle vai onko kaikki muut niin onnekkaita, että pääsee suoraan häämatkalle häiden jälkeen?

Huomenissa tulossa mm. alekoodia, pysykäähän kuulolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano nyt sinäkin jotain.