keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Ehkä tämä tästä... (sisältää avautumista)

Isän lahja tuli sitten eilen.
Tilasin hänelle kalvosinnapit Englannista.
Niissä on teksti: "Today bride, tomorrow wife, always your little girl. 15.8.15"
Mustana tietty, sopiva meidän teemaan. :)
Isä myös lupasi saattaa minut alttarille. Eli yksi tehtävä suoritettu.

Muutenkin olen saanut hääasioita taas pikkuisen liikahtamaan johonkin suuntaan.
Bändin kanssa meinasi tulla paniikki. Meillä oli alustava varaus, mutta koska tuntuu, ettei kukaan muu saa tehtyä asioiden suhteen mitään päätöksiä, kuin minä, niin lopullinen varaus venyi ja venyi.
Niin siinä sitten kävi, että se tilaisuus meni sivu suun, vain koska saan aina vastaukseksi "en tiedä".

Nyt minulla on toinen bändi melkein varattu, niin arvatkaa olenko taaskaan saanut vastausta?
No en! "Millaista musiikkia ne soittaa?" Kysyi mies.
No helvetti, HUMPPAA! Onko sillä nyt jotain väliä, mies ei kumminkaan siellä tanssi, niin se on ihan sama.

Olen tähän mennessä varannut kirkon, hyväksynyt kutsutarjouksen, varannut valokuvaajan ja melkein hoitanut musiikit, koska aina, kun kysyn jotain häihin liittyvää niin saan jotain ympäripyöreitä vastauksia. "Pitäisikö kysyä jostain muualtakin tarjousta?" Pohti mies, käskin kysyä. Kysyikö? EI. Minä tein päätöksen ja varauksen ja ilmoitin vain, että otin sen. Kusee hermo, oikeasti.

Pitopalvelu on ainoa, johon on ottanut osaa ja kävi pyytämässä yhdestä puljusta tarjouksen.
Tosiaan, pitopalveluja olemme nyt kilpailuttaneet, siinä 30-40€ per nuppi on täällä hinnat.
Ajattelin kyllä, että kasvatamme esim. perunat itse, en tiedä onko siinä valtavaa säästöä, mutta tuntee ainakin tehneensä jotain häiden eteen. :)

Ehkä vielä tämän vuoden puolella saan hoidettua kaikki isot jutut kuntoon, eli pitopalvelun yms tärkeät varattua. Ensi vuonna onkin sitten aikaa suunnitella koristeita.

Muutamia hääjuttuja, lähinnä rekvisiittaa olen ostellut ja mies sai isänpäivälahjaksi potenttiaalisen lasipurkin karkkibuffaan. Kirppispöytä on jauhanut kolmatta kuukautta rahaa hääkassaan ja varasin juuri pöydän joulumyyjäisistä, eli hääkassa saa sieltäkin täytettä!

Muutamia tosi kivoja juttuja on myös tulossa, tuskin maltan odottaa, että pääsen niistä kirjoittelemaan.

Miten muilla etenee? Repeekö hermo? Jahkaako mies?

12 kommenttia:

 1. Tiedän niin tunteen! Meillä kyllä muissakin asioissa kuin vain hääjärjestelyissä on tuota "en tiedä, ihan sama"-meininkiä joten nyt kun häitä varten olen jotain ostanut niin olen vain näyttänyt että katos ostin tällasen ja vastaus on myöntyväinen "joo" :D saamattomuus täälläkin siis yleistä, juurikin tuo että saattaa ehdottaa jotain mutta asian eteen ei mitään tapahdu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä meilläkin esiintyy tuota "ihan sama"-meininkiä muulloinkin, rasittaa joskus, kun joutuu päättämään kaikki asiat.
   Koristeihin ei ole puuttunut, kun esittelen ostoksiani, niin nyökyttelee vain.
   Ehkä tässä pitää alistua kohtaloonsa ja hoitaa kaikki itse. :)

   Poista
 2. Meilläkin oli meininki tuollaista suunnittelun alkuaikoina. Nyt kun häihin on aikaa puolisen vuotta, on asia konkretisoitunut miehellekin ja ottaa osaa suunnitteluun muutenkin kuin hartioita kohauttamalla. Tsemppiä sinulle, ehkä sinunkin mies jossain vaiheessa herää että asioita pitää oikeasti hoitaa jos naimisiin menoa haluaa juhlia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, yritän selvitä. :)
   Sanoin juuri työkaverille, että jos me aina vaan mietittäisiin muita vaihtoehtoja, niin saadaan miettiä niitä vielä ensi vuonna kesäkuussakin ja sitten onkin jo myöhäistä. Ehkä mies vielä herää. :)

   Poista
 3. Meillä pete otti kantaa asioihin vasta kesällä pari viikkoa ennen häitä. Sitä ennen sain huseerata ihan mieleni mukaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, täällä saa kanssa viedä, kuin pässiä narussa.
   Ainoastaan videokuvaaja-haaveisiini on tähän mennessä älähtänyt. Who cares! Taidan jatkaa huseeraamista. :D

   Poista
 4. Meillä on sama juttu... Mies jaksaa aina muistuttaa, että löysi meille juhlapaikan, mutta sekin oli vasta sen jälkeen kun olin vertaillut miljoonia muita paikkoja. Mutta eipä niitä kai lasketa enää sen jälkeen, kun mies astuu peliin ja pelastaa päivän... ;) Ja nyt kun olen taas menossa juttelemaan (riitelemään?) paikan kanssa meidän sopimusehdoista, ei se paljon lämmitä. Mies on hoitanut jokseenkin kelvollisesti juomamenekin laskemisen ja juomalaatujen selvittelyn, mutta tylsemmät miehelle delegoidut jutut tuntuvat jäävän minun vastuulleni. Mies kertoo myös tyytyväisenä varanneensa meille hääbändin (eli laittoi sähköpostia paikkaan, jonka valitsi tekemäni vertailun pohjalta). Vähän mieheltä on tullut sellaisia harkitsemattomia "pitäisikö hei vuokrata tuollaiset mehupisteet"-kommentteja, joihin vastaan tiedustelemalla, miksei tätä voinut päättää aiemmin. Eli miksi nyt pitäisi vuokrata kalliilla mehupiste, kun meillä on ollut useammin kuin kerran mahdollista ostaa samanlaiset hanalliset tonkat vuokraushintaa halvemmalla. Eli miksei niitä päätöksiä voi tehdä silloin, kun ne ovat ajankohtaisia? Ja jos jotain päätöksiä on aikoinaan tehty, eikö niissä voisi pysyä, ettei aiheuteta tarpeetonta stressiä morsiamelle, jolla on muutenkin aika paljon asioita hoidettavana..? En ole vielä täysin menettänyt hermojani sulhaseeni, mutta kyllä ne näin häiden lähestyessä ovat välillä hieman koetuksella... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehet on niin suloisia, kun ne saa tuhannen asian projektista yhden hoidettua, niin heti ollaan rinta rottingilla ja muistuttamassa, että "minä tein!". Tottakai kaikki on heti kunnossa, kun yksi asia on hoidettu. ;)
   Innolla tässä odotan meillä noita viime hetken oivalluksia... Mitäköhän sitä saa olla nyhertämässä reilusti yli puolen yön hääpäivän aattona...
   Pelkään myös muuttuvani sellaiseksi hirviömorsiameksi, että oksat pois. Miesparka joutuu varmaan muuttamaan evakkoon kolme viikkoa ennen häitä. ;)

   Poista
 5. No mutta sittenhän asia on vaan niin, että jos ei halua ottaa osaa pohtimiseen ja suunnitteluun, niin ei niistä myöskään halua valittaa ;) Ainakin itse olen järkeilly niin, mutta meillä kyllä mies ottaa kantaa kaikkeen mihin sitä pyydän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä hyvä pointti! Vaikka en ole kyllä valitustakaan kuullut, paitsi videokuvaaja tyrmättiin heti.
   Harmi vain, että tämä tyttö pitää kyllä päänsä...
   Pitopalvelun etsimiseen on nyt osallistunut, tajusi varmaan, että se hupi tulee maksamaan NIIN PALJON, että tarvisi varmaan olla mukana päättämässä.

   Poista
 6. Muistan niin tuon fiiliksen :D! Meillä mies teki vielä sitä, (tekee kyllä edelleen kaksi vuotta häiden jälkeenkin) että kun kysyin mielipidettä johonkin, niin sitä ei ollut. Mutta sitten kun turhauduin siihen ja tein päätöksen itse, alkoikin yhtäkkiä mielipiteitä löytyä :D. Ja muistelen, että mitä lähemmäs hääpäivä tuli, sitä enemmän mieskin alkoi herätä siihen että jotain päätöksiä ja varauksia ehkä pitäisi tehdä.. Miehisellä logiikalla tuntuu olevan hiukan vaikeaa ymmärtää, että tiettyjä asioita nyt vaan pitä varata aika monta kuukautta ennen häitä ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehen logiikka on kyllä varsin kummallinen asia. :)
   Ihan niin kuin kaikki vain olisi valmiina meitä varten, eikä esim bändillä ole koko kesänä mitään muita keikkoja...
   *iso huokaus*

   Poista

Sano nyt sinäkin jotain.