lauantai 4. lokakuuta 2014

Katse isänpäivään.

Ajatukseni kääntyivät jo jokin aika sitten lähestyvään isänpäivään.
Oletan, että isä ei lue blogiani, joten uskallan täällä vähän pohtia "ääneen".

Isäni on minulle hyvin tärkeä ja yksi vihkimisen kriteeri on ehdottomasti se, että isäni saattaa minut alttarille. En koe, että minut luovutettaisiin mieheltä toiselle, vaan tapa on vain kaunis perinne, jonka haluan omissa häissäni toteutuvan. Sitä paitsi luulen, että isä haluaa ainoan tyttärensä ja esikoisensa saattaa alttarille, joten varmasti pääsemme aiheesta yksimielisyyteen.

Kuten kaasojakin, haluan isää muistaa jollakin tavalla, samalla kun pyydän häntä tähän tärkeään tehtävään. Siksipä olen katsellut Etsystä erillaisia Father Of Bride-tuotteita.
Sieltähän niitä löytyy! Paljon on myös taskuliinoja ja tauluja, joissa on tekstiä englanniksi, mutta isäni ei kyllä ymmärrä sanaakaan kyseistä kieltä, joten ehkä jotain muuta. Ja saahan sieltä hyviä ideoita, joita toteuttaa vaikka itse suomeksi.

Tässä muutamia esimerkkejä.

Kellot on upeita! Näihin saa myös lasiin kaiverruksen.

Kalastavalle iskälle.Sukat on aika kivoja ja varmasti tulisivat käyttöön. :)
Omia suosikkejani ovat kalvosinnapit. Niitä on monella eri tekstillä ja varmaan kustomoituna saisi ihan suomalaisellakin tekstillä. Ne isä voisi laittaa sitten meidän hääpäivänä ja näkyisivätkin varmasti paremmin, kuin sukat. :)
Isänpäivään mennessä olisi tarkoitus jotain keksiä ja hankkia jotain kivaa isälle lahjaksi ja kysäistä samalla mitä mieltä hän olisi tehtävästään. Palaan näihin sitten noin kuukauden päästä.

Kuka teidät saattaa tai saattoi alttarille?

6 kommenttia:

 1. Mulle kans tärkeetä että mun isä saattaa ainoan tyttärensä alttarille. Voin vaan kuvitella jo miten se sanoo luovutustilanteessa miehelle ettei palautusoikeutta sitten muuten ole!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin samaa kuvitella tapahtuvan meillä. :D

   Poista
 2. Ehdottomasti isä saattaa minut alttarille. Itse olen jo teettänyt kortin, jossa on kuva minusta ja isästä noin 20 vuotta sitten. Kortin sisälle aion kirjoittaa runomuodossa kysymyksen, että saattaako minut alttarille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin suunnittelin kortin tekemistä vanhasta valokuvasta ja siihen kysymyksen lisäämistä. :)

   Poista
 3. Nuo kalvosinnapit on tosi ihana ajatus! Mullakin ollut kovasti harkinnassa ja uskon sellaiset iskälle hankkivani jossain kohtaa ennen häitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa, tilasin isälle kalvosinnapit. Vähän tässä itseäkin jännittää, että tulevatko ne huomenna vai joudunko antamaan myöhäisen isänpäivälahjan... Tosin hänellä on kyllä synttärit maaliskuussa, että ehtii ne silloinkin. :)

   Poista

Sano nyt sinäkin jotain.