keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Hiuskoruasiaa. (psst.. ja alennuskoodi)

Näin sadepäivänä on vallan mainiota aikaa päivitellä vähän blogia.
Minulla on pari juttua aivokuoren alla muhimassa, jotka pitäisi teille vain sanoiksi pukea ja suoltaa eetteriin. 

Joten aloitetaan hiuskoruista. Ehkä ei hirveän ajankohtainen hetki, kun tekisi mieli haudata pää todella paksun pipon sisälle, ennen kuin astuu edes eteiseen, mutta ajatellaan positiivisesti, kyllä se kesä on ensi vuonnakin!
Sitä paitsi pikkujoulut ovat ihan oven takana!

En ole vielä itselleni mitään hiuskoristetta hommannut häitä ajatellen. Ensin ajattelin kukkia, mutta koska meillä ei ole muutenkaan oikeita kukkia missään, niin miksi niitä olisi minun päässäni?
Olen haaveillut minisilinteristä ja sulista ja blignblingistä ja pitsistä ja ENÄÄ EN TIEDÄ!
Huntua minun päässäni ei nähdä, en ole niin puhtoinen ollenkaan, että voisin sellaista kantaa.. ;)Ninkan sivuilla on runsaasti erilaisia hiuskoristeita ja jos ei haluamaansa löydä, voi aina ottaa yhteyttä Ninaan ja hän suunnittelee sellaisen
Uniikkikorut ovat tätä nykyään kovin haluttuja ja kyselinkin Ninalta vähän asioita hiuskorupolitiikkaan liittyen.

Miten kartoitat asiakkaan mieltymyksen?  
Usein asiakkaat lähettävät inspiraatiokuvia suunnittelun pohjaksi. Lisäksi kuva puvusta ja kampaussuunnitelmasta auttavat hahmottamaan toiveita ja haluttua kokonaisuutta.
Korusuunnittelussa tehdään kartoitus sopivasta kiinnityksestä, sopivasta painopisteestä ja mittasuhteista. Nämä kolme asiaa ovat tärkeimmät, jotta korun työstäminen voi alkaa.
Mitä enemmän haluttua tyyliä kuvataan ja omista suunnitelmista kerrotaan, sen helpompi on hahmottaa haluttua lopputulosta. Tietysti ihmiset näkevät ja hahmottavat asioita hyvinkin 
eri tavalla ja suunnitelma on aina kahden ihmisen näkemys joka sitten joko kohtaa tai ei. Tästä syystä myönnän myös tilauskoruille vaihto-oikeuden. Yhtään korua ei kuitenkaan toistaiseksi
ole vaihdettu. Usean vuoden kokemus hiuskorujen valmistamisesta ja kampaajan ammattitaito auttavat hahmottamaan kokonaisuuksia niin, että niistä tulee kauniita ja käytännöllisiä.

Onko asiakkailla usein jo valmis näkemys korustaan, vai ns. pallo hukassa?
Usein mittatilauskoru saa inspiraation useammasta valmiista korusta tai esim perintökorusta, jota on tarkoitus käyttää hääpäivänä ja johon halutaan sopiva hiuskoru.
Yleensä lähtökohtaisesti tiedetään haluttu väri, muoto ja painopiste. Näiden pohjalta muotoillaan jotain uutta ja persoonallista morsiamen tyyliä täydentämään.
 

Tuleeko usein, "tee sellainen, kuin haluat"-tilauksia?
Kyllä, yllättävän usein saan vapaat kädet toteutuksen suhteen. Se on aivan mahtava luottamuksen osoitus asiakkaalta ja pyrin aina parhaimpaan mahdolliseen lopputulokseen persoonallisen korun valmistamiseksi.

Ovatko uniikkikorut yleistyneet paljon viime vuosina?
Kyllä, asiakkaat haluavat persoonallisia kauniita koruja, jotka on mittatilaustyönä valmistettu. 


Ovatko hiuskorut useimmiten valkoisia, meneekö värillisiä koruja paljon? (morsian)
Värillisiä koruja valmistan harvemmin. Tosin nyt pikkujouluaikaan teemajuhliin tilataan usein myös uniikkeja hiuskoruja.
Useimmat hääkorut ovat sävyltään ivoryn värisiä hopea vivahteella. Ensi kesänä nähdään ennätyspaljon kultaisia hiuskoruja ja lisäksi trendikkäitä ruusukultaisia koruja.

Mistä hankit muut materiaalit, kuin korukivet/helmet? Ostatko esim vanhoja pitsiverhoja kirpparilta?
Materiaaleja hankin paljon ulkomailta muilta käsityöläisiltä, mutta yhtälailla kotimaisista helmi-ja korutukuista. 
Joskus olen hankkinut vanhoja korunosia ja pitsejä myös kirpputorilta. 
Löytöjä sattuu kohdalle aina sillointällöin joten paikalliset kirpputorit tulee kyllä koluttua säännöllisesti!

Tuleeko jostain materiaalista jo valmiiksi ahaa-elämys, tiedät heti mitä siitä tehdä?
Materiaalit ovat yksi suurimmista inspiraation lähteistäni. Materiaalivarastoni on runsas ja monipuolinen, tämä takaa lyhyehköt toimitusajat tilauskoruille ja jatkuvan inspiraation itselleni. Kokoajan on valmisteilla jotain uutta! 
Meneillä oleva työ sysää liikkeelle usein jo inspiraation seuraavasta.

Mikä tällä hetkellä tulevaan syksyyn/talveen on in? Mitä trendejä tulossa ensi kesänä?
Ensi kesänä kullanvivahteet, helmenhohde ja ruusukulta ovat suurimmat trendit! Rustiikkinen tyyli tulee entistä voimakkaammin vintage tyylin rinnalle.
Trendikkäin häätyyli yhdistelee rustiikkia, vintagea ja modernia tyyliä persoonallisesti ja luovasti. Rentous näkyy kaikessa ja kauden trendikkäin kampaus on suuri ja "vähän sinnepäin".
Vaikka siihen vähän sinnepäin tyylin tekemiseen saakin käyttää ihan kiitettävästi aikaa, muotoja ei pakoteta vaan ne ikäänkuin laskeutuvat itsekseen paikoilleen.


Eli, jos suunnitelmissa on ollut hiuskorun teettäminen, niin ei muuta kuin yhteyttä Ninaan!
Ja kyllä, tämä on yhteistyöpostaus ja kyllä, tarkoitukseni oli alunperin rakentaa saamieni vastausten pohjalta... jotain, mutta Ninan vastaukset yksinkertaisesti ovat niin kattavia, että päätin julkaista ne sellaisenaan. Niistä oikein pursuaa ammattitaito ja minä ainakin aijon luottaa pääasiani tulevaisuudessa Ninan osaaviin käsiin.

Tämä on oma suosikkikoruni.
Nina halusi myös muistaa blogini lukijoita ja tarjoaa alennuskoodin Ninkan verkkokauppaan ja tähän kuuluu myös Trilogia!
Koodilla UABG6YP2 siis -15% lokakuun loppuun asti!

Käyttäkää siis koodi hyödyksenne.
Ninka ja Trilogia ovat mukana myös Save The Date-messuilla ensi kuun alussa.
Osastolla pääsee varmasti ihastelemaan upeita hiuskoruja ja kaikkia muitakin ihanuuksia, muistakaa käydä, mikäli messuille menette.

Postaus on toteutettu yhteistyössä Ninka-verkkokaupan kanssa ja kaikki kuvat on lainattu luvalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano nyt sinäkin jotain.