torstai 7. elokuuta 2014

Panosta niin että pihistät.

Hääjuhlan haluaisi olevan ikimuistoinen, parin näköinen ja mahdollisimman hieno, niin että se jäisi ihmisten mieliin.
Tuntuu hassulta suunnitella kaikki viimeisen päälle, mitä jos vieraat eivät huomaakkaan, että olemme tehneet juttuja itse ja että meillä on koivukuosi pilleissä?

Pihistä ja panosta-listat ovat tuttuja myös hääblogeista.
Entäs jos panostaa ja kumminkin pihistää, mutta se ei vain näytä siltä?
Siinäpä muuten vaikea yhtälö toteutettavaksi...


Meidän häissä pihistetään tyylillä.
Vaikka budjettiin on ynnätty rahaa niin paljon, että en uskalla loppusummaa edes laskea, niin silti tiedän, että kalliimmallakin voisi selvitä.

Panostamme:

* ruoka - hyvä ruoka, paremmat häät, vai miten se meni?
Vaikka meille tulee ihan perus suomalainen häämenu karjalanpiirakoineen ja savukaloineen, niin niidenkin on silti maistuttava hyvältä. Sitä paitsi maalaishäät kiinalaisella ruualla voisi olla kummallinen kombo.

* musiikki - mä tahtoo ainakin veivaa!
Olemme valmiita satsaamaan ainakin yhteen hyvään bändiin ja mielelläni ottaisin vielä DJ:kin...

* hääkakku - tämä on minulle henkilökohtaisesti tärkeä asia. Kakun on oltava hieno ja hyvänmakuinen. Piste.

* valokuvaaja - tämän varasin ennen kirkkoa, päivä piti päättää vain siksi, että saan varata kuvaajan. Valokuvat jäävät päivästä muistoksi sormuksen ja miehen lisäksi. Jos syttyy tulipalo, niin pelastan ensin miehen ja koiran ja sitten hääkuvat ja korkokenkäni. Niin ja suomenhevosten sukukirjat. Hankin niille ehkä palonkestävän kassakaapin. Kuville siis, en ajatellut tunkea miestä/koiraa sinne öisin.

* baari - kun juottaa kaikki känniin, niin kaikilla on ainakin kivaa vaikka väkisin.
No ei, jotenkin olisi hölmöä, jos baarityöläisen häissä ei olisi ollenkaan viinaa tai sitten yksi hikinen kossukola-booli jossain nurkassa. Kun kerran on jotain hajua asiasta, niin se näkyköön.

* kutsut - luo illuusio. Kun kutsu on hieno, kukaan ei huomaa rottia kylätalon nurkassa.

* karkkibuffa - olemme todennäköisesti siellä itse koko ajan.

 Pihistämme:

* juhlapaikka - kunhan kaikki mahtuu samaan tilaan sisälle, niin hyvä on. Kamalastakin vanhasta koulunmurjusta saa ihan kivan koristelemalla. Päätapahtuma on kumminkin kirkossa ja paikallinen kirkko on tosi kaunis.

* pukeutuminen - ostin pukuni "käytettynä" ja todennäköisesti myyn sen kaiken tämän jälkeen. Ei sinänsä rakastan pukuani, mutta paha siinä on mennä mihinkään juhliin jälkeenpäin. Puku sopii minulle ja persoonaani ja muokataan vartaloni mukaan ensi kesänä, mutta en siltikään olisi ostanut yli tonnin pukua saati sitten kalliimpaa! Miehelle otetaan todennäköisesti vuokrapuku. Lisäksi kengät ja laukkuni on vanhoja, en viitsi ostaa uusia yhden päivän takia. Valkoiset kengät eivät kuulu tyyliini, koskaan, joten en hassaa sellaisiin rahojani.

* kimppu ja vieheet - ite teen. Kimppu tulee vanhoista koruista ja suodatinpussi/muoviruusuista ja vieheisiin mulla on pari hyvää ideaa. Vanhemmat ja kaasot saavat myös "rintakukat", en vain vielä tiedä millaiset, mutta itse nekin ajattelin tehdä.

* koristelut - askartelun ihmelapsi tekee itse pompomit ja kukat. Lisäksi teemme kyltit ja kaiken muunkin mahdollisen puusta. Puutahan meillä riittää, terveisin metsurin tytär.
Vanhat lasipurkit, heinäseipäät ja maitotonkat pääsevät myös käyttöön. Keräämme koristeeksi heiniä ja käpyjä ja voi olla että kasvatamme itse ruiskaunokkia.

* kuljetus kirkolta - alan kallistua vanhempien autoon. Täytyy muistaa mainita heillekkin asiasta.

* hääyö - alan kallistua mökkiin. Jääkaappiin voi kumminkin viedä valmiiksi vaikka mitä herkkuja ja varmasti tulee hotellia halvemmaksi. Tästäkin täytyy varmaan muistaa mainita omistajille.

* kaikki ihme tilpehööri ja muut hääkummajaiset - olen ihan varma, ettei minun tarvitse ostaa erikseen hajuvettä häihini. Kirkko-ohjelma, mitä hittoa sillä tehdään? Kirkon koristelu... kuka ne käy sieltä keräämässä meidän jälkeen, jos seuraava pari vihitään jo neljältä? Rasvaimu.. ihana idea, mutta ei. Silikonirinnat, näitäkin olen nähnyt morsiammille markkinoitavan. Kiitos, mutta minulla on itsetunto. Hääkaupat ovat pullollaan kaikkea ihanaakin tavaraa, mutta olen vakuuttunut, että rakastan miestäni ilman Love is sweet-juuttikangasviirihässäkkääkin.

Missä vielä voisi säästää, olenko unohtanut jotain?

4 kommenttia:

 1. Haha :D ihana ja hyvä lista.
  Itse olisin taas panostanut tilaan enkä koristeisiin. Jopa se jumppasali täytyy peittää lattiasta kattoon koristella, että näyttää muulta kuin jumppasalilta. Ja se on vaan niin totta. :/

  Ja hyvä et päädyitte mökkiin. Mua vähän harmitti kolmen tunnin unien jälkeen nousta ylös ja chekata ulos hotellista. Jäätävä määrä tavaraa kannettavana ja hirvee helle. Kotona ois ollu ihanampi olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, että jumppasali on aina jumppasali. Olen katsellut paljon rakennuksia täällä meillä päin, jossa juhlia voisi pitää ja täytyy tunnustaa, että monessa paikassa olen sulholle sanonut, että "tänne ei ainakaan, kamala koivupaneeli seinässä" tai maali hilseilee tai mitä ikinä. Onneksi maalla juhlatilat ovat edullisempia, mutta en silti aijo ottaa kaikkein kalleinta.

   Juuri tuon aikaisen heräämisen takia, en halua hotelliin. Lisäksi meistä lähimmät, laadukkaat hotellit, ovat Tampereella, 45min ajomatkan päässä... Mökillekkin ajaa sen puoli tuntia, mutta siellä saa olla vaikka viikon!

   Poista
 2. Mahtava lista! Itse olen myös silläkin linjalla, että kunhan tila on siis se kelpaa. Rakastan koristelua ja haluan tehdä tilasta oman näköisen, enkä todellakaan usko että mistään päin suomea tulen löytämään sellaista valmiina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koristelemalla saa kyllä aina oman näköisen.
   Onneksi paikka, jota eilen kävimme katsomassa, oli täydellinen. Ja halpa. :)

   Poista

Sano nyt sinäkin jotain.