lauantai 9. elokuuta 2014

Juhlapaikka osa 2; Heimola

En tiedä pysynkö kohta enää nahoissani.

Meillähän ei siis ole juhlapaikkaa varattuna ja häät ovat reilun vuoden päästä.
Tänään kävimme viimeinkin katsomassa yhtä ehdokasta, johon on pitänyt mennä katsomaan viimeiset neljä kuukautta... Olemme tosiaan käyneet katsomassa vain Kalliolaa, jolle en oikein lämmennyt, muita olen silmäillyt lähinnä netistä. Huittisissa ei ole montakaan minun kriteereitäni täyttävää juhlapaikkaa ja vaikka haikailin Lallintaloa Köyliössä, niin olen tullut siihen tulokseen, että se on kumminkin liian kaukana. Jo ihan koristelurumbaa ajatellen.

Julkisivu ulkoa.
Tänään ajoimme siis muutaman kilometrin päähän kotoa, vanhan Keikyän puolelle, Heimolaan.
Heimola on rakennettu 1915, eli talolla on aikalailla satavuotisjuhlat ensi vuonna. Se on remontoitu 1990 ja se on kyllä edelleen sisältä varsin hienossa kunnossa! Mies, joka meille paikkaa esitteli, kertoi sen historiasta. Tapetit on mm. hankittu Ruotsista ja kyllä ne talon henkeen hienosti sopivatkin. Lisäksi talossa on joskus aikanaan ollut elokuvateatteri, sen takia salin seinässä on pienet aukot, josta filmi on sitten seinälle heijastettu.

Lava ja muru. Vasemmalla ovi ulos, oikealta pääsee lavalle.

Salin toinen pää. Iso ovi eteiseen. Oikealla näkyy pienet elokuvateatterin aikaiset aukot seinässä.
Pöytiä ja tuoleja siellä oli erillaisia ja bongasin jo meille pehmeät tuolit lavalta. :)
Koko rakennukseen mahtuu noin 360 henkeä, mutta uskon, että meidän vierasmäärä saadaan tuohon saliin istumaan ja jää vielä tanssilattiaakin. Tilava lava bändille ja oma backstage!

Pienempi sali. Baaritiski! Takana keittiö.

Pikkusalin toinen pää. Suoraan ovesta pääsee eteiseen. Kamiinaa ei voi käyttää, jätetty koristeeksi.
Keittiö oli minun silmääni tilava ja sinne oli luonnollisesti kulku myös ulkoa. Lisäksi siellä on baaritiski! Sen takana on oma jääkaappi ja sain jo vision hyllystä, joka tiskin takana on.
Pienemmästä salista, joka on siis keittiön vieressä on hyvä noutaa ruuat ja ihmiset pääsevät kiertämään toisesta ovesta huoneesta pois, ei tarvitse vastavirtaan kävellä täyden lautasen kanssa.
Talon vuokraan kuuluu myös astiasto ja pöytäliinat. Jos pöytäliinoja käyttää, niin niiden pesettäminen täytyy sitten maksaa erikseen. 

Eteinen ja narikka.
 
Eteisen toinen pää, vessat. Sori pimee kuva.

Eteisessä oli vessat ja kiva narikka. Lisäksi pienen pienessä tuulikaapissa oli lipunmyyntikoju.
Talo oli sisältä tosi kiva, ei koivupaneelia, verhot sopi hyvin talon väritykseen ja salin katto, se on aivan upea! Ei todellakaan tarvitse kätkeä tuota kattoa minkään hallaharson tai valojen alle!
Ainoastaan ulkoa talo on maalin tarpeessa, mutta kuka siellä ulkona nyt hengailee, kun kaikki tapahtumat on sisällä?
Talon vintillä on myös iso huone, talonmiehen vanha asunto, jossa voi esimerkiksi vaihtaa vaatteita, ottaa päikkärit tai sitten siitä voi tehdä lapsille leikkihuoneen.

Kalliolasta tein listan plussista ja miinuksista. Tästä en edes tee.

Ainoa mikä nyt ehkä oli "rumaa" tai huonoa, oli tuolit. Mutta missä kylätalossa olette nähneet kauniit tuolit? Ehkä vain tilaan netistä pirusti mustia tuolihuppuja, tai sitten askarrellaan hallaharsosta yhdessä...

Se on täydellinen, minä haluan sen. Ja tiedättekö mitä koko riemun hinta to-su on?
Neljäsataa. Kyllä maalla on kuulkaa mukavaa.

Mieskin tykkäsi paikasta. Kyllä minä maanantaina kilautan ja kysyn onko meidän päivämme vapaa. (Jos ei ole, niin hoidan sen toisen parin pois tieltä.) Mutta esittelijä sanoi kyllä, että ei heillä mitään tunkua ole, joten toivottavasti saan paikan varattua!

En malta odottaa. Mukavaa viikonloppua kaikille!

8 kommenttia:

 1. Tosi kivan näköinen juhlapaikka sekä ulkoa että sisältä ja ihan älyttömän edullinen! Epäreilua on se, että teidän juhlapaikassa jopa puolipaneelit näyttävät ainoastaan söpöiltä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on NIIN IHANA! Jos siellä olisi ollut koivun väriset puolipaneelit, niin meidän häitä ei todellakaan juhlittaisi siellä... Tervetuloa muuten lukijaksi. :)

   Poista
 2. Kukaan teidän vieraista ei tule kiinnittämään niihin tuoleihin mitään huomiota. Jos kysyisin juhlavierailtamme millaiset tuolit meillä oli juhlapaikassa niin todennäköisesti kukaan ei osaisi vastata kysymykseeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se kyllä saattaa olla, eikä meidän juhlat ole kovinkaan sliipatut, joten ehkä nuo vain sopivat meidän "ihanan rustiikkisiin maalaishäihin." ;D
   Ehkä en ota niistä stressiä ja lisähommaa suotta.

   Poista
 3. Ihana blogi sinulla. Juuri vasta häitämme suunnittelemaan lähteneenä (ja noin sata hääpaikkaa läpi käyneenä) eksyin blogiisi :) Kiinnostuin tästä paikasta, mutta ennen kun soitan ja kysyn esittelyaikaa kyseiseen paikkaan, haluaisin tietää minkä verran väkeä teidän häihinne on tulossa? Itselleni olisi tärkeää saada kaikki vieraat samaan saliin istumaan + vähän tanssitilaa :) ihanan näköinen paikka! ja ennenkaikkea ihanan halpa :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)
   Meidän häihin on tulossa vieraita noin 110 henkeä. Minulle on nyt muutama sanonut, että kaikki eivät muka saliin mahdu, mutta olemme menossa ensi kuussa paikalle mittamaan, joten silloin se selviää. Karsin sitten vieraita, jos kaikki eivät mahdu! Kirjoittelen mittauskeikasta sitten blogissakin, pysy kuulolla.
   En muista mitä esittelijämies sanoi, että kuinka paljon sali vetää jengiä, mutta tiedän, että tuolla on ollut 150 hengen häät, jolloin kaikki eivät samaan saliin mahtuneet ruokailemaan.
   Paikka on todella ihana ja kodikas (ja halpa!), kannattaa käydä katsomassa!

   Poista
 4. Tätä Heimolaa täytyy kyllä käydä katsomassa. Oltiin tänään Karhiniemen kylätaloa katsomassa ja se olisi muuten ihana, mutta siellä ei ole yhtenäistä tilaa/tanssilattiaa. Kivirannan kartano tuossa keskustassa houkuttelisi kanssa, mutta se on vähän turhan kallis. Kauhean jännää nyt kun on kunnolla päässyt aloittamaan häiden suunnittelun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootte siis käyneet vastarannalla! :) Kylätalo on tosiaan kiva, olen siellä häissä ollut, mutta aika vähän saa olla vieraita, että tila on järkevä.
   Voin ehdottomasti suositella Heimolaa, aivan ihana paikka! Eikä matka Huittisista kirkolta(mikäli teidät siellä vihitään), ole pitkä.

   Ihanaa häiden suunnittelu aikaa, se on ihan parasta!

   Poista

Sano nyt sinäkin jotain.