keskiviikko 20. elokuuta 2014

Jotain lainattua: hääkirjat kirjastosta.

Kävin maanantaina kirjastossa tutkimassa vähän hääkirja-tarjontaa.
Olisihan siellä toki ollut kirjoja aina ajanlaskumme alusta "näin koristelet luolan hääjuhlaan", kultaisen 80-luvun loppupuolelle "upeimmat puvut olkatoppauksilla". Päätin lainata kumminkin 2000-luvulla kirjoitettuja kirjoja, jotenkin "Morsiammen käsikirjan; näin teet itse kapiot" ei oikein iskenyt.
Yhden näistä lainaamistani kirjoista bongasin myös kirpparilta hintaan 9€, mutta jätin ostamatta, vaikka hyödyllistä tietoa näissä toki on.Yksi kirjoista on monissa blogeissakin vilahtanut Tahdon! - Suomalaisia hääkuvatarinoita - Juha Laitalainen.
Kirjan kuvat ja tarinat niiden takana ovat mielenkiintoista luettavaa ja tietysti näin harrastekuvaajana olen kiinnostunut myös käytetystä kalustosta ja valojen käytöstä, joista molemmista on kirjassa kerrottu. Lisäksi kuvista saa ideoita omiin tuleviin potrettikuvauksiin. Voinpa sitten vihjaista kuvaajalle, minkä tyylisiä kuvia haluaisin, ihan koko päivää ajatellen.


Lisäksi lainasin Unohtumattomat häät - Eija Holmberg & Sanni Horelli.
Kirjassa on hirveästi tietoa koko häiden elinkaaresta aina kihlauksesta kiitoskortteihin. Kirjassa on myös budjettipohja ja muistilista kuukausittain. Tekstiä on mukava lukea ja vaikka perinteistä kerrotaan kirjassa, niin niitä myös vähän käsketään rikkoa.


Myös Häät - Onnistuneiden juhlien opas - Marja Bonn, tarttui mukaani.
Kirjassa on paljon rasti ruutuun-kohtia, eli tämä kädessa kun järjestät hääsi, niin varmasti on valmista. Plussaa kirjassa on kahden parin oikeat budjetit vuodelta 2013. Niitä oli mukava vertailla toisiinsa ja omiin laskelmiinsa.

Kannattaa siis poiketa kirjastossa, jos kiinnostaa hääopukset.
Isojen kaupunkien tarjonta on todennäköisesti vielä parempi, kuin tämän meidän paikallisen.

Olen muuten ihan masiksessa. Meidän häissä ei varmaan kukaan pidä puhetta.
Kiusasin isää asialla ja sanoi, että taitaa olla juuri silloin kuivurilla vaihtamassa satsia, kun on tuo puima-aika varmaan silloin.... Vai niin. Isännältä on myös turha odottaa puhetta, ei kuulemma ole pitänyt ikinä edes yhtään esitelmää koulussa. Melkoisia sanaseppoja siis nämä lähipiirin miehet.
No, jos sitten kaaso tai bestman tai sulhasen isä tai kummisetäni.. Tai joku. Taidan joutua itse pitämään puheen.

Tilasin muuten jotain ihan fantastisen hienoa Etsystä!
Tuskin maltan odottaa, että ne tulee. Toivottavasti ne tulee... Pieni epäilys ulkomailta tilatessa, mutta myyjällä oli kyllä hyvät palautteet ja on niitä hyväuskoisia ennenkin kusetettu...
Palailemme niihin, mikäli ne joskus saapuvat. :)

2 kommenttia:

  1. Huippukirjoja kaikki, omalla tavallaan. Mulla on noi kaikki kirjahyllyssä, pitäisi varmaan kaivella esiin ja tutkailla taas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikissa oli kyllä tarpeellista tietoa, tuli sieltä jotain uuttakin. :)

      Poista

Sano nyt sinäkin jotain.