torstai 19. kesäkuuta 2014

Karmeat hääleikit.

Häiden ohjelmasta ollaan aina montaa mieltä ja tuskin kaikkia voi siltikään viihdyttää. 
Kuva
Itse en voi sietää häissä mitään turhanpäiväisiä diipadaapoja, loppuun kulutettuja hääleikkejä, ryöstöjä ja muka hauskoja esiintyjiä, jotka on repäisty ties mistä.

Kaiken syömisen ohessa en todellakaan välitä mistään ylimääräisestä, joten tulen ilmoittamaan kaasolleni, että meidän häissä ei sitten ole näitä ja näitä juttuja, koska minä en halua. Piste.

Haluaisin kuitenkin seurustella vieraiden kanssa ja tanssia, en niinkään uhrata lyhyeltä tuntuvaa iltaa johokin jonninjoutavaan.

Näitä meillä ei todellakaan nähdä:

* Ryöstö - älkää unta nähkö. Meillä ei ryöstetä sulhasta, morsianta, anoppia, boolimaljaa tai naapurin Peraa, joka tuli kuokkavieraana sisään. Ehei. En ymmärrä miksi hääpari pitää nolata heidän tärkeimpänä päivänään jossain laulamisessa tai runoilussa? En tajua. Annan kaasolle selkään, jos sallii tälläisen, saadaan siitäkin ohjelmanumero.

* Lakanan viikkaus - hahhahhaa! Onpa kulkaa lystiä, että ihan hääyönä puhumme niin, joo, ihan varmaan. Kuka hiton Pera-pervo näitä hääleikkejä oikein on keksinyt?

* Jossain häissä oli joku lahjapaketti-juttu, jossa morsian sai paketin ja hänen piti kertoa, mitä hän niillä tavaroilla aikoo tehdä. Joo ei. Ei olisi kyllä lasten korville ne selitykset. Sitä paitsi, kyseisellä morsmaikulla oli paketissa vauvatavaraa ja minä loukkaannun kyllä verisesti, jos joku sellaista minulle tuo.

* Joka kuukaudelle joku tehtävä hääparin kanssa tehtäväksi-leikki - Tässähän siis voidaan nolata puolestaan vieraita. Ei. En halua enoni laulavan, jos hän vastaa väärin. Kiitos. Sitä paitsi, kuinka moni on joskus toteuttanut saamansa tehtävän? Anyone?

* Avainten palautus - Eieieiei...

* Säärten tunnustelu - Kuka sulhanen oikeasti haluaa kopeloida muiden äijien sääriä?

* Mikä tahansa, toinen tekee silmät peitettynä toisen ohjeesta-leikit. - en halua menettää hermojani häissäni, kiitos.

Ainoa leikki, jonka voisin ehkä hyväksyä, on kenkäleikki. Tiedättehän sen, kun hääpari istuu selät vastakkain ja molemmilla on oma ja kumppanin kenkä ja sitten nostetaan aina sen kenkä, joka esim. keittää parempaa kahvia.

Enkä minä silti ole tosikko, en vain ymmärrä noita miljoonaan kertaan nähtyjä leikkejä.
Mitäs ohjelmaa meillä sitten on? Vaikka häihin on vielä aikaa, niin olen silti jo miettinyt häiden kulkua, aikataulua ja ohjelmaa. Sanoin joskus, että jos menen joskus naimisiin, niin häissäni soittaa Yölintu ja ohjelmasta vastaa Sami Hedberg. Ei sitten ihan budjetti riitä näihin, täytyy keksiä jotain muuta.


Bändi meille tulee ainakin. Sukuni on kovaa porukkaa tanssimaan ja pidän siitä itsekkin, joten ehdottomasti meidän häissä tanssitaan. Lisäksi olen kaavaillut loppuillaksi DJ:tä, mutta katsotaan mihin tässä päädytään.

Olen jo viime talvena pyytänyt flamencoryhmääni esiintymään häihimme. Haaveena olisi ainakin viuhkatanssi ja tanssi bata de colan kanssa. Syksyllä toivon mukaan treenataan patan kanssa, haluan itsekkin oppia sen kanssa tanssimisen.

Sitten toivon mukaan joku pitää jonkun puheen. Hääbingo, baari, tietovisa, kakun leikkaus, hääkimpun/sukkanauhan heitto pitää huolen lopusta. Tarviiko sitä ohjelmaa muka olla jotenkin valtavasti? Jossain välissä pitäisi kumminkin syödä, tanssia ja juoda kahvitkin. Niin ja iltapala. En tiedä haluaako polttariporukat löpistä jotain, toivottavasti eivät ainakaan pitkästi.

Odottakaas vaan, kun pääsen tekemään listan siitä, mitä en halua tehdä polttareissani.
Musta tulee tämän vuosikymmenen kamalin hirviömorsian! Buahahhahhaa!

Ensi viikolla varmaan suollan jonkun verran tekstiä markkinoille, muutama tunti sitten alkanut kesäloma pitää siitä huolen.

Oikein hyvää juhannusta kaikille!

4 kommenttia:

 1. Joo, olen samaa mieltä että nuo leikit on niin nähty! Kuulostaa todella lupaavalle, että häissäsi on tanssiesitystä, musiikkia, puheita.. yms. nämä riittää vallan hyvin. Istumajärjestyksellä vain hoitaa sen osan, että vierailla on mukava olla siellä ruokailemassakin ;) olin nimittäin vasta häissä missä oltiin pääsääntöisesti omalla paikalla ja vieressä oli tuntemattomia ujoja tuppisuita, koeta siinä sitten viritellä kivaa keskustelua ja tunnelmaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni häissä ei tarvitse olla kuitenkaan minuuttiaikataulua, kun kaiken maailman pullonpyöritykset pitää mahduttaa mukaan. Sekin on turhauttavaa, kun on tarkka aikataulu, ei siinä ehdi vieraat edes vessassa käymään.
   Olen ajatellut meille vapaata istumajärjestystä, ainoastaan vanhemmat, sisarukset, kummit, kaasot ja bestman istuvat missä käsketään ;), muut saavat istua missä haluavat. Näin ei pitäisi tulla vaitonaisia pöytäkuntia. Mikään ei ole hirveämpää, kuin istua tuntitolkulla ventovieraiden kanssa.
   Nimimerkillä: kokemusta on

   Poista
 2. Aika samoilla linjoilla! Tuskastuttavaa edes ajatella että meidän häissä järjestettäis jotain vaivaannuttavia leikkejä jotka ei kiinnosta YHTÄÄN KETÄÄN! Eiköhän kaikki viihdy, ilman mitään keinotekoista "viihdyttämistä". Plus meitä ei tarvitse kenenkään nolata, me osataan hoitaa se homma ihan itsekin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvemmin niistä hääleikeistä kukaan riemusta hihkuu.
   Olen myös ollut häissä, jossa oli koko ajan jotain kummaa ohjelmaa ja "tekemistä", ei sellaistakaan jaksa, minä haluan kakkua ja iltapalaa, ripeästi!
   Joo, meillä voi kanssa olla tuo itsensä nolaaminen lähellä, joten en toivo kenenkään muun tekevän sitä. XD

   Poista

Sano nyt sinäkin jotain.