perjantai 9. toukokuuta 2014

Mistä on upeat häävalokuvat tehty?

Meillä on hääkuvaaja!

Katselin jo Tampereen häämessuilla vuoden häävalokuvakisan tuloksia ja nappasin muistaakseni kuvaajamme esitteenkin mukaan, ajatuksena, "minä haluan kuvaajan, joka on voittanut jotain". Silloin tietää, että kuvaaja suhtautuu intohimolla työhönsä ja hänellä on ammattitaitoa.

Itse olen harrastanut kuvaamista kymmenisen vuotta, kuvaan tosin vain eläimiä, lähinnä hevosia, sekä luontoa ja maisemia. Voin sanoa, että kansioon teetetään vain parhaat kuvat. Jo filmiaikana heitin surutta huonot pois. Toki katson niitä, koska mokista oppii, mutta muille näytän vain niitä hyviä. Se on sitä ammattiylpeyttä ja jos ammattikuvaaja haluaa osallistua kilpailuihin, niin silloin siinä hommassa on juuri sitä.

Minä haluan parhaat kuvat, mitä voin saada ja olen valmis siitä maksamaan.

Meidän aurinkoisen ja sopivan lämpimän hääpäivän (huomatkaa, että varasin juuri kauniin ilman), tulee ikuistamaan Mika Peltomaa.
Minulla oli aika tiukkoja kriteerejä, mitä rahalla pitää saada ja Mika täytti ne kaikki! Lisäksi hän on Tampereelta, joten ei ole mitenkään mahdoton matka etukäteispalaveria ajatellen.

http://mikapeltomaaphotography.com/
Klikkaamalla sivulle
Meille tulee häiden jälkeen vieraiden katsottavaksi nettigalleria salasanalla, laitan vieraille sitten osoitteen ja salasanan kiitoskorttiin.
Lisäksi hintaan kuuluu testikuvaus! Olen todella huono olemaan kameran edessä, eikä mies varmaan ole sen tottuneempi, joten testikuvaus tulee kyllä tarpeeseen. Samalla käymme kartoittamassa kuvauspaikat, esitin luonnollisesti jo omia ideoitani ja lisää tuli oikeastaan eilen... Täytyy varmaan kirjoittaa ne kaikki ylös. (Kuvaaja-parka, siinä vierähtää äkkiä koko päivä, kun raahaan herroja perässäni ympäri Huittista...XD)

Kuvaaja kulkee mukanamme koko päivän, joten saamme kuvat jo aamuvalmisteluista aina sukkanauhanheittoon ja muihin hääohjelmiin asti.
Olen ajatellut, että ottaisimme testikuvat vasta ensi vuonna heinäkuulla, ne voisi ottaa kyllä tänäkin vuonna, mutta luulen, että jännittäisin taas kameran edessä, parempi siis ottaa ne vähän ennen häitä.

Te ette siellä ruudun takana tiedä, kuinka helpottunut olen, kun sain sen kuvaajan, jonka halusin. Tuntuu, että kaikki rullaa tästä eteenpäin hienosti ja meidän hääpäivästä tulee täydellinen! Lisäksi odotan innolla testikuva-päivää.

Kysyin myös mahdollista huomenlahjakuvausta, sekin kyllä onnistuisi...

Olisin laittanut postaukseen kuvia, mutta hääparit eivät halua kuviaan kolmansien osapuolien käyttöön, minkä kyllä ymmärrän ihan hyvin. Mutta sain luvan laittaa häämessujen-mainoksen, siinä on myös tuo voittajakuva.


Että taas yksi kohta To Do-listalta pois.
Lisäksi sain tänään kuuman vinkin siitä, miten saan keinoteltua itselleni kirkkovihkimisen, ilman, että joutuisin maksamaan kirkkoveroa.
Kuulostipas tosi härskiltä... No, ehkä se onkin sitä.
Voin vinkin kertoa, jos joku muukin haluaa sen tietää.

Ei muuta, kuin kohti viikonlopun uusia seikkailuja, eli töihin molemmiksi öiksi... Täytyy saada valokuvaaja maksuun. ;)

Ihanaista viikonloppua, sateesta huolimatta.

5 kommenttia:

 1. Onnea valokuvaajan varaamisesta! Kiva, että saitte sen kuvaajan, jonka halusit! :) Meillä valinta on vieläkin tekemättä, mutta eiköhän se jossain vaiheessa saada tehtyä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos!
  Mika vielä tuntuu s-postien perusteella todella mukavalta, odotan yhteistyötä kyllä innolla!
  Kyllä teillekkin varmasti vielä sopiva kuvaaja löytyy. Etsintään kannattaa kuitenkin panostaa, minun mielestäni ei ainakaan ole ihan sama ketä kuvat ottaa, vaan tyylin täytyy miellyttää omaa silmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että yhteydenpito sujuu myös. Se on tärkeä juttu, että ollaan samalla aaltopituudella. Kyllä mäkin uskon, että löydetään sopiva kuvaaja. Pitäis vaan ottaa härkää sarvista ja tehdä päätös :)

   Poista
 3. Itse olen ollut Mikan kuvattavana hieman eri puitteissa ja täytyy sanoa: teit erittäin hyvän valinnan! Mukava ja ammattitaitoinen mies, jolla on hyviä ideoita ja nimenomaan sitä kärsivällisyyttä ohjata hieman kokemattomampiakin kuvattavia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, mukava kuulla, että "epäilykseni" ovat osuneet oikeaan. :)

   Poista

Sano nyt sinäkin jotain.