torstai 1. toukokuuta 2014

Keväinen pikku hääahdistus.

Nyt kuulkaa ahistaa!


Mahtavaa, olen kehitellyt itselleni hääahdistuksen jo yli vuoden ennen häitä.

Kaikki alkoi siitä, kun päätin varata valokuvaajan häihin.

Ennen tätä piti kuitenkin päättää hääpäivä, koska meillä ei ollut sitä lyötynä lukkoon. Ei muuta kuin miehen kanssa kalenteri naaman eteen ja aivoriihi pystyyn. Saimme yhteistuumin hääpäivän päätettyä, me menemme vihille tai ainakin häitämme juhlitaan 15.8.2015!

Lähetin kuvaajaehdokkaalle s-postia, hänellä on kyseinen päivä vapaana!
Jee! Minun pitäisi kuitenkin vastata muutamaan kysymykseen, kuten mihin aikaan vihkiminen on?

Ööö...jännä, kun en TODELLAKAAN TIEDÄ!

En edes tiedä:
a) missä meidät vihitään ja kenen toimesta 
b) vaikka tietäisinkin haluavani kirkkotoimituksen, johon liittyy todella paljon järjestelyjä mm. yhden pakanan liittyminen takaisin kirkkoon, niin YLLÄTYS! Huittisten kirkkoa ei voi varata, kuin vasta ensi vuoden alusta, ensi kesän vihkimisiin!

Lisäksi tarvisi tietää juhlapaikka ja muutama muu yksityiskohta.
Ymmärrän, että kuvaaja suunnittelee alustavan aikataulunsa ja laskee sen perusteella hintansa ja lisää kilometrit, mutta ei täällä maalla tapahdu kaikki niin kovin nopeasti, kuin pääkaupunkiseudulla, jossa kirkko täytyy varata kaksi vuotta etuajassa. *puuh*

En tiedä edes juhlapaikkaa. Vaihtoehtoja tuntuu puskevan joka nurkalta ja meidän pitäisi mennä tsekkaamaan loput vaihtoehdot ja varata omamme.
Tuntuu vain ettei tätä morsmaikkua miellytä mikään paikka täydellisesti. Mutta, ei kai mikään voi olla täydellistä?

Voin jo kuvitella millainen hirviömorsian minusta kuoriutuu seuraavan vuoden aikana...

Sitten ongelma nro kaksi; kaasot.
Kuinka monta kaasoa morsian tarvitsee?

Minulla on kovin vähän naispuolisia ystäviä. Yksi vaihtoehto on varma, mutta pärjäänkö yhdellä kaasolla? Pärjääkö vain yksi kaaso minun kanssani? Vieraita on tulossa noin 100 ja onhan bestman tietysti apuna myös, mutta onko vierasmäärä liian iso periaatteessa kahden ihmisen hallittavaksi vai pitäisikö minun ottaa toinen kaaso?
Kun ohjelmanumeroita ei ole valtavasti, niin periaatteessa enää juhlapaikalla ei ole hirveästi tehtävää. Ja mikäli kumpikaan heistä ei edes halua toimia "seremoniamestarina", niin sitten otetaan siihen hommaan joku muu. Itse en pystyisi isolle vierasjoukolle kauhesti mitään läppää heittämään, niin en voi siihen ketään muutakaan pakottaa.


Sitten sain hirveän ahdistuksen teemaväreistä. Olen päättänyt että meillä on mustaa, valkoista, turkoosia ja hopeaa. Teemana maalaishäät, jotka sisältää vanhaa kippoa, puuastioita, ikkunanpokia, heinäseipäitä ja maitotonkkia. Miten hitossa noi värit käy sinne?
Jossain välissä ajattelin jo, että skippaan koko värit ja teen mitä tykkään. Kun mikäs sen hienompaa, kuin itse kasvatetut auringonkukat maitotonkissa? Mutta keltainen ei kuulu väreihin... Voinko ottaa teemaksi kaaoshäät?
En tiedä, taidan tehdä niin kuin tykkään, olen minä talonikin sisustanut itse ja vaikka täällä vallitsee tumma puu, niin kodinhoitohuoneessa kaakeleissa koreilee limet hippikukat. Ehkä meidän häidenkin pitäisi olla sellaiset, yllätyksiä, jotka poikkeaa kaavasta?

Hitto, aijon pitää rokahtavat maalaishäät, jossa on mustat pöytäliinat ja rocklyriikoita mietelauseina, vaikka väkisin!

Onko jollain muulla hääahdistus jo reilusti ennen häitä?
 

2 kommenttia:

 1. Voi, morsian hyvä, älä stressaa liikaa! <3 Yksi asia kerrallaan! Hyvä siitä tulee! Nyt teillä on jo päivä päätettynä. Siitä on hyvä lähteä liikkeelle ja miettiä asioita pikkuhiljaa, sillä aikaa on.

  Kyllä yhdelläkin kaasolla varmasti pärjää, jos toisen kaason valinta on sinulle liian vaikea. Itse kyllä arvostaisin kaasona toista ihmistä rinnalle, jonka kanssa vastuuta voisi jakaa. Voithan kysyä kaasolta mitä hän asiasta ajattele; haittaisiko häntä olla yksin kaasona vai toivoisiko hän kaasokaveria? Mutta loppuviimein päätös on tietenkin sinun ja teet niin kuin parhaalta tuntuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän olla stressaamatta ja tiedän, että loppujen lopuksi kaikki lutviutuu ja asiat sujuu hyvin.
   Ehkä aikaa on liikaa, ehtii miettimään kaikki viiteentoista kertaan ja palaa kuitenkin aina siihen vaihtoehtoon nro. 1..?

   Minunkin mielestäni kaksi kaasoa olisi parempi, kuin yksi, mutta valinta on vaikea. Ehkä vedän hihasta yllätyskortin ja pyydän kolmatta vaihtoehtoa kaasokseni, jota olen päässäni pyöritellyt. Ehkä pyydän ensin kaasoa nro 1 kaasokseni ja kysyn sitten hänen mielipidettään.

   Ihanaa kun täällä blogimaailmassa on vertaistukea! <3 :)

   Poista

Sano nyt sinäkin jotain.