sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Teema: maalaishäät

Häiden teema on nykyään sellainen kuuma peruna. Ennen vanhaan kai oli vain häitä. En muista kenenkään häissä, joissa olen lapsena 90-luvulla ollut, olleen juurikaan mitään teemaa. Kai sekin on amerikkalainen keksintö tai markkinakoneiston. Rahat pois kaikilta!

Meidän häiden teema on melko luonnollisesti maalaishäät. Olen täällä pellonlaidalla asunut nyt kaksi vuotta muutaman kaupunkivuoden jälkeen. Lapsena asuin kaupungissa, mutta kesät olen ollut maalla. Kyllä minä tunnen oloni kotoisammaksi heinänkorsi suussa pöyhimässä heiniä traktorilla, kuin ison kaupungin pintaliitokahvilassa viimeisen päälle pyntättynä. Minä olen tottunut maatalouskoneisiin, heinätöihin, puuhommiin ja rantasaunaan, johon ei tule vesi, kuin joesta kantamalla. Mies on asunut lapsena maalla, eikä hänkään suurkaupungin sykkeessä viihdy, joten vakka on löytänyt kantensa ja se saa näkyä myös meidän häissä.

Tokihan, blogin nimen mukaisesti, niissä on myös jotain rokkia, mutta se näkyy lähinnä pienissä yksityiskohdissa. Meidän karkkibuffassa ei lue "Love is sweet" vaan Sweet Emotion. Se on lempiyhtyeeni eräs biisi.
Kun vieraille jossain vaiheessa ujutetaan pieni värssy, esim. vieraslahjassa, niin minä olen jo kerännyt rock-lyriikoista pätkiä, joita sitten laitan OscarWildejen tilalle.
Niin ja morsian nyt ehkä ei ole ihan tyypillisessä lookissa, kyllä täällä helminutturat vaihtuu 3mm sänkeen toisella ohimolla.

Kaikenlaisia ideoita olen jo pyöritellyt päässäni ja yksi päivä sain ajatuksen, joka tuntuu melko luonnolliselta, että ne kuuluisivat koristeluun.

Kuva Pinterestistä


 
mig-welding.co.uk

Hevosenkengät!
Tietysti, niitähän on ihan omasta takaa ja lisää ei ole vaikea haalia.
Ilmoitin jo miehelle, että kannattaa alkaa opetella hitsaamista, jos ei vielä kunnolla osaa. ;)
Hevosenkenkiä voisi maalata ja laittaa pöytiin koristeeksi. Toivottavasti kukaan ei vaan keksi heittää ketään niillä... Tuskin. Ehkä. 
Ulos ajattelin pihapelejä lapsille ja lapsenmielisille, niin siellä voisi olla hevosenkengän heitto.
Hääauton perään hevosenkenkiä, kutsuun niitä voisi ujuttaa.. Tulee vähän kalliiksi lähettää kaikille hevosenkenkä, johon kutsu on liimattu, mutta ehkä paperiversio?

Meille tulee pöytiin tuikkutelineeksi heinäseiväs. Täytyy vain ensin testata, ettei rutikuiva seiväs syty tuleen, kun siihen poraa reijän ja laittaa tuikun palamaan. Ei ole kiva ylläri mikään paloharjoitus häissä. Ikimuistoista ehkä, mutta jos nyt ei kumminkaan.
Vanhaa puuta ja puuta yleensäkin ajatelin viljellä muutenkin, kaikki infotaulut, menut, ohjelma, yms tehdään niin, että käytämme pohjana vanhoja lautoja. Myös tienvarsikyltit tulee niistä, meillähän on siis vanhaa lautaa nurkat väärällään. 

Vanhoihin lasipurkkeihin kynttilät ja pöllin nokkaan. Käpyjä pöytiin koristeeksi. Maitotonkkiin koivunoksia ja heiniä. Oikein pursuan ideoita koristelujen suhteen, saas nähdä mitä tulee toteutettua.
Tässä teille muutamia keräämiäni inspiskuvia.

atelierjoya.blogspot.com

bridalmusings

douglaspettway
english country wedding

Kuva Pinterestistä

stylemepretty.comLatohäät olisi kyllä ihana juttu, mutta tuskin suomessa on vuokrattavana kovinkaan näyttäviä latoja juhlatilaksi. Ainakaan lähistöllä.

Karkkibuffaan ajattelin astioiksi jotain vanhoja lasipurkkeja ja puuastioita ja kaikkea ajan patinoimaa. Kirppareita olen jo vähän sillä silmällä kiertänyt. Tarttis laajentaa etsintä huutokauppoihin.

Meillä on kasakaupalla myös vanhoja ikkunoita. Rupesinkin miettimään, että miten niitä voisi hyödyntää. Ajattelin, että lasiin voisi liimata liitutaulutarraa ja käyttää niitä sitten lähes mihin vain. Pieni googlettelu toi tälläisen idean:

itswrittenonthewalls.blogspot.com
Jossain Satuhäät-jaksossa oli tehty vanhaan ikkunaan istumajärjestys. Käyttömahdollisuuksia on siis paljon.
Jos joku tarvitsee vanhoja ikkuinoita, niin voin niitä täältä myydä huokeasti, nouto, en rupea lähettelemään matkahuollolla. ;)
Meidän ikkunoissa ei ole noita ristikoita, mutta eipä se tahtia haittaa.

Jaahas, taidan mennä koluamaan nurkkia, meillä on jossain vanhoja koreja, taidan mennä pelastamaan ne parempaan käyttöön. :)

Mukavaa pääsiäisen jatkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Kivoja ideoita sulla! Sulhon perhe ihastuis tuohon hevosenkenkäideaan niin kympillä! He kun ovat hevosihmisiä henkeen ja vereen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä miksi en tullut asiaa ajatelleeksi ennen, kuin näin nuo kuvat. Sehän on ihan luonnollista, kun hevosia kerran pihassa on. Siitä sitten lähdin ideaa jalostamaan, ties mitä kaikkea tässä reilussa vuodessa vielä päähän pälkähtää. :)

      Poista

Sano nyt sinäkin jotain.