lauantai 22. maaliskuuta 2014

Sulhasen puku ja muuta höpötystä.

Ajattelin kirjoittaa vähän sulhasen pukeutumisesta.
Nopeasti.
Hitto. Aihe on yhtä laaja ja hankala, kuin morsiammen pukeutuminenkin.
Kirjoitan silti.
Sulhanen tuskin on miettinyt mitä päälleen laittaa, alkaa ajattelemaan asiaa ehkä vuoden päästä. Mutta ei ole haitaksi, jos minä päätän ajattelen asiaa nyt jo hänen puolestaan. :) Eihän?

Muutamia nettisivuja selattuani, tulin siihen tulokseen, että Suomessa tehdään todella hienoja miesten pukuja. 

Olen vähän sillä silmällä vilkuillut tuota Turo Tailorin mallistoa.
Red Label-mallistossa on kiiltävä puku, joka olisi kyllä todella hieno.

Turo Tailor
Turo Tailor
Tuota mustaa pukua lähinnä ajattelin, mutta tuon vaalensinisen liivi sopisi tuohon mustaan. Tailorin puvut vain ovat todella kalliita ja vuokrapukuna niitä tuskin on missään.

Morsiusgallerian kautta eksyin myös miesten pukujen osastolle. Siellä myytävissä oli Kaleva Ceo-juhlapukuja ja sielläkin oli tuollainen kiiltävä puku.

Karjalan Puku Oy
En tiedä, että mikä näissä kiiltävissä puvuissa nyt kiehtoo, mutta jotenkin vain näen mieheni juuri tuollaisessa.

Aikaisemmin oli jo puhetta, että mieheni laittaisi kravatin sijasta solmukkeen eli kansankielellä rusetin. Lisäksi olen sitä mieltä, että liivi pitäisi olla, illalla kuitenkin otetaan takki pois, niin näyttäisi fiksummalta, kun alla olisi kaunis liivi. Sitä paitsi, jos / ehkä / hyvin todennäköisesti, kun meidät vihitään maistraatissa jonain kauniina arkipäivänä, niin en edellytä miehellä siellä pukua, housut + liivi ja kauluspaita olisi minusta ainakin ihan ok.
Itse en ainakaan aijo maistraattiin mennä virallisessa hääpuvussani, joten en vaadi sitä mieheltäkään.

Tietysti miehellä on se musta peruspuku tuolla kaapissa, että kyllähän siihen voi ostaa kaveriksi liivin, rusetin ja vaikka uuden paidan. Mutta toisaalta, morsian aikoo ostaa uuden, kalliin koltun, miksi en siis soisi miehellekkin törsäämisen iloa?

Mieheni täytti vuosia maanantaina ja ostin hänelle häitä silmällä pitäen lahjaksi Lumoava-korumerkin Soturi-kalvosinnapit. Joululahjapaketista nimittäin kuoriutui saman sarjan kaulukoru, jota mies on ahkerasti pitänyt. Toivottavasti kalvosinnapeille tulee muutakin käyttöä, kuin vain meidän häät.

 
Ensi viikolla hääsuunnitelmat saakin pienen sysäyksen eteenpäin, kun maanantaina menemme katsomaan potenttiaalista juhlapaikkaa. Lisäksi meillä on torstaina tanssikurssi, menemme harjoittelemaan foxia. Myös muutama seuraava torstai on varattu tanssille, luvassa lisää foxia, tango ja valssi.

Mieheni ei osaa tanssia. Todellisuudessa Shakirakin olisi kateellinen niistä lantioliikkeistä, joita mieheni esittelee joskus kun radiosta tulee jotain menevää. Mutta leikitään nyt ettei osaa tanssia. Itse olen sitä mieltä, että jos osaa kävellä, osaa tanssia. Tangoa minäkään en kunnolla osaa, joten on siellä jotain uutta minullekkin.
Häävalssi onkin sitten toinen juttu. En ole ihan varma haluanko häävalssia. Tuntuu vanhanaikaiselta. En tiedä. Katsotaan miten se sujuu tuolla kurssilla ja päätetään sitten. ;)

Morsiusgalleria muuten järjestää ensi torstaina, 27.3, Toimiva tyyli-illan. Tarjolla kuohuvaa ja pikkusuolaista (miten mun tulee aina mieleen, et vichyä ja suolatikkuja..?), sekä neuvoja oikean puvun valinnasta. Ilmoittautua voi 25.3 asti, että nyt kaikki Tampereen ja lähialueen morsiot hophop! Itse lähtisin, mutta tuo tanssikurssi on juuri silloin. Höh. No, toivottavasti ensi keväänä on samanlainen tilaisuus. Kyseisessä putiikissa on nyt myös tullivapaat päivät, eli reiluja tarjouksia, kannattaa hyödyntää, jos pukua ei ole vielä hommattu.

Jaahas, minä taidan tarttua imuriin, pirullinen aurinko yrittää vihjailla, että meillä on pölyä nurkissa.

3 kommenttia:

 1. Mun silmään nuo miesten kiiltävät puvut näyttää kans ERITTÄIN hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on ainakin juhlava! Vuokrapuku olisi kyllä kova juttu, ei tuollaisessa kiiltävässä oikein hautajaisiin tai kamalan vakaviin juhliin voi mennä. Ei siis hirveästi jälkikäyttö mahdollisuuksia.

   Poista
  2. Tuo on ihan totta, ettei tuollainen jatkossa välttämättä eksy päälle kovin montaa kertaa... Pitääkin selvitellä saisko noita vuokrattua jostain :)

   Poista

Sano nyt sinäkin jotain.