sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Koko päivän googlanneena...

Päässäni on valtava ajatuskaaos.

Saimme eilen paperille alustavan vieraslistan.
Vieraita olisi tällä hetkellä kutsuttavissa 111 kpl.Osa tosin on suluissa, kun en oikein tiedä kutsuakko vai ei. Eli ilmeisesti ei, kun jossain luki, että jos vähänkin tuntuu siltä, että miksi kutsun hänet?, niin sitten ei kutsuta.

Kuusi kappaletta kutsuttavista on lapsia, iältään juhlahetkellä 7-14-vuotiaita. Lapset ovat kaikki miehen puolelta, minun puoleltani ei lapsia kutsuta.

Tiedän, että jättämällä tietoisesti osan serkuistani pois kutsuttavien listalta, saatan suututtaa puolet suvusta, mutta voi harmi sitten. En voi oikeasti kutsua kaikkia, ei riitä budjetti. Minun puolelta vieraita on laskettu tällä hetkellä 62 henkeä ja miehen puolelta 49. Minulla on pikkuisen isompi suku, pelkästään serkkuja on 22kpl, että sen takia kaikkia ei kutsuta...

Olen tosin varma, että ihan kaikki eivät edes tule, ketkä kutsun ja lisäksi pistin kaikille avecit, enkä voi tietää, tuleeko esim. yli 70-vuotiaan tätini seurassa avecia. Se laskee jo vieraiden saldoa.
Väkimäärään ei ole vielä laskettu bändiä, eikä esityksessä mukana olevia, mielestäni on kohteliasta tarjota myös heille ruoka ja kahvit.

Hääpaikalta tämä vaatii paljon. Haluan tilaa! Inhoan sitä, kun et pääse syömään, kun pöydät ovat niin lähekkäin, ettet väliin mahdu. Sieltä on inhottava kerätä astioitakin, nimimerkillä: kokemusta on.
Lallis alkaa tuntua aina vain paremmalta vaihtoehdolta, vaikka olisihan se mukavaa, jos Huittisissa olisi joku paikka, jossa juhlia. Täytynee muutama kylätalo kiertää katsastamassa, ihan vain varmuuden vuoksi.

Tämän päivän olen ihmetellyt kutsuja. 
Painattaminen tuntuu melko houkuttelevalta vaihtoehdolta ja minulla olisi pari ideaa teemastakin... Mutta, mitäköhän suunnittelu + painatus maksavat? 
Askartelemalla saisi halvemmalla, mutta kun inhoan askartelua! Aargh, menee hermo pelkästä ajatuksesta.

Save the date-kortteja me emme lähetä, ihan turhaa rahanhaaskausta ja hifistelyä. Ohjelmalehtiset tulee hääbingon taakse, eli jokaiselle oma. Menu laitetaan ruokapöydän läheisyyteen ja mahdolliset kirkko-ohjelmat on skipattu vallan.

Tein muuten alustavaa budjettisuunnitelmaa Meidän Häät-budjettilaskuriin. Ei siellä vasta ole kuin 7 tonttua mennyt, eikä siinä vielä ole alkoholijuomia, sulhasen pukua (voi minun puolestani tulla boksereissa, kelpaa kyllä), mahdollisesti tarvittavaa hääautoa (Golf on tallissa, mennään sillä tarvittaessa), koristeita yms. Tiesin, että näistä tulee ihan todella halvat kemut.

Lähden etsimään kolmatta työpaikkaa.

2 kommenttia:

 1. Meillä on myös vieraslistan teko ajankohtainen ja se todella aiheuttaa vaikeuksia. Johonkin on vedettävä raja ja varmasti aina jollakin tulee sanomista, jos joku ei saa kutsua. Saa nähdä kuinka käy, yritetään pitää lista kohtuullisissa rajoissa... Meillä alustavana vierasmäärän 100, mutta katsotaan mikä loppuliseksi kutsumääräksi muodostuu. Juhlapaikan tila ei tosin meillä pitäisi jäädä ongelmaksi, mutta ruokakulut pitää saada maltilliseksi ja se onnistuu pitämällä tuo vierasäärä aisoissa.

  Meillä kutsut on laitettu tilaukseen makeadesignilta ja painatus hoidetaan itse. Saatiin suunnittelijalta painovinkkejä ja pitäisikin laittaa tarjouskyselyä niihin menemään. Makeadesigniltä siis tulee tuo kutsujen suunnittelu ja samaan sarjaan myöhemmin menu, ohjelmalehtiset ja kai meillekin se bingo pitää saada :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiesin kyllä aina, että kutsuttavat menevät sadan pintaan, mutta tosiaan ruokakulut ovat tuolla porukalla valtavat! Lisäksi sukulaiseni ovat kyllä sellaisia viinasieppoja, että boolia menee kyllä litratolkulla. ;) Mutta toisaalta, aijon mennä naimisiin vain kerran ja panostaa siihen.

   Makeadesing mietityttää vähän täälläkin ja bingo on ehdoton! Mutta, onneksi on vielä aikaa. :)

   Poista

Sano nyt sinäkin jotain.