maanantai 3. maaliskuuta 2014

Juhlapaikka hakusessa.

Olemme tässä pyöritelleet, että missä avioidumme ja missä jatkot sitten pidetään.

Minä en kuulu kirkkoon, mies taas kuuluu, joten kirkkohäät ei tältä istumalta ole mahdolliset. Ensin ajattelimme, että meidän vihittäisiin juhlapaikalla, koska maistraattiin meneminen arkipäivänä tuntuu jotenkin tympeältä. Haluaisin kuitenkin, että vieraat olisivat vihkimistä todistamassa.
pixabay.com
Ajattelin ulkovihkimistä, mutta koska suomen kesässä on vesisateen vaara, niin se voi äkkiä mennä päin persettä... Sitä paitsi vihkijän ottaminen maistraatista maksaa muuna, kuin arkena ja heillä ei ole velvoitetta edes lähteä muualle vihkimään.

Sitten mies ilmoitti, että hän saattaa sittenkin haluta kirkkohäät. Koska ne ovat juhlallisemmat. Olen samaa mieltä juhlallisuudesta ja koska minulla on vihkimiseen liittyvä yksi toive, josta en tingi; haluan, että isäni luovuttaa minut miehelleni. Luulen, että isäkin arvostaisi kirkkohäitä, nehän ovat perinteiset ja vanhempani on vihitty samassa kirkossa.
Sitten taas toisaalta, minusta on vähän höm.. tekopyhääkin olla siellä silmä kirkkaana, että joojoo jumalan kasvojen edessä ja liipalaapa, kun en ole näihin tarinoihin milloinkaan uskonut. Sitä paitsi, tuntuu turhalta liittyä muutaman minuutin takia kirkkoon takaisin.

Vaikeaa, vaikeaa. Toisaalta, voimmehan poiketa Porin maistraatissa vihittävänä ja sitten vain siunauttaa (onko tuo sana?) liittomme kirkossa. Täytyypä miettiä tätäkin vaihtoehtoa. Kirkossa tosin ei varmaan saa soittaa omaa musiikkia, kun kävelee kohti alttaria? Siinä jäisi AC/DC:n Highway to Hell kuulematta. ;)Kirkko olisi tietenkin Huittisten Pyhän Katariinan kirkko. Kirkko on kaunis ja tykkään ulkona olevista kiviportaista, jossa ihmiset sitten paiskoo sitä riisiä meidän niskaan. (En kyllä halua riisiä, mutta mietitään näitä juttuja myöhemmin.) Portailta saisi varmasti hienoja kuviakin, jos vain sää suosii.

Juhlapaikka onkin sitten vaikeampi valinta, meillä kun ei täällä Huittisissa oikein ole mitään paikkoja, jotka vetäisi yli sata henkeä. Tai on varmasti, mutta nuo vanhat koulut ja kylätalot ovat sen verran sokkeloisia, että en kelpuuta niitä. Haluan, että kaikki vieraat näkevät ohjelman ja tila on yhtenäinen. Huhkolinna olisi tälläinen, mutta miellän sen hikiseksi jumppatilaksi, joten ei siellä. 

Pakko lähteä naapurikuntaan juhlimaan, eli Köyliön Lallintalo on tällä hetkellä ykkösvaihtoehto. Olen kerran ollut siellä häissä, tilaa oli hyvin, kaikki näkivät ohjelman ja parkkitilaa on tarpeeksi. Ja jos nyt päädymme juhlapaikalla vihkimiseen, niin varmaan ulkoa löytyy joku kiva koivu, jonka alla mennä naimisiin.

Joko 2015 parit ovat varailleet juhlapaikkoja/kirkkoja? Suurissa kaupungeissa se kai on pakollista, mutta entäs muut maalaiset? Pitääkö joku kotona häitä tai mökkijuhlia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano nyt sinäkin jotain.